Hrvatski sportski novinari osvoili su drugo mjesto na tradicionalnom turniru SEESJA-e u srpskom gradu Staroj Pazovi nakon što su na penale u finalu izgubili od moldavskih novinara s 3-2, nakon 30 minuta igre bilo je 2-2 (2-1).

 

 

Turnir na terenima nacionalnog centra Srpskoga nogometnog saveza održan je u sklopu kongresa Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe (SEESJA), uz sudjelovanje novinara iz: Srbije, Mađarske, Crne Gore, Rumunjske, Moldavije, Makedonije, Bugarske, BiH, Grčke, Turske i Hrvatske.

 

Nakon što su hrvatski sportski novinari u skupini slavili nad Makedonijom (5-1) i domaćinom Srbijom (4-2), u polufinalu su se sastali s prošlogodišnjim pobjednicima Crnogorcima. Hrvatska je uzvratila Crnogorcima za poraz u finalu u Kukljici na Ugljanu, slavivši s 5-4, te su osigurali veliko finale s Moldavcima, koji su u drugom polufinalu pobijedili Mađarsku s 3-0 

 

Bez ozlijeđenoga ponajboljeg igrača Marka Cvijanovića i s isključenjem Dubravka Miličića već u prvoj minuti, hrvatski sportski novinari su vodili s 1-0 i 2-1 pogocima Hrvoja Tironija i Milana Stjelje. Moldavci su uspjeli izjednačiti, a lutrija penala bila je na njihovoj strani pa Hrvatska nije uspjela po prvi puta osvojiti prvenstvo. Za najboljeg igrača turnira proglašen je igrač hrvatske reprezentacije Marko Cvijanović.

 

Uz srebro iz Stare Pazove i Kukljice, hrvatska reprezentacija sportskih novinara ima i bornce iz rumunjskog Bustenija i bugarskog Banskog.

 

Reprezentaciju HZSN-a u Staroj Pazovi predstavljali su: Zoran Vlah (Drava.info) Dubravko Miličić (24sata), Hrvoje Tironi (Goal.com/hr), Mario Glavan (Arenasport TV), Luka Petrinec (HRT – HRT Sport), Nikola Komšić (Nova TV), Marko Cvijanović (Novi list), Milan Stjelja (Nova TV) i Gianluca Starčić (Sportske novosti), dok je trener i vođa momčadi Vedran Pavičić (HNTV), a izbornik Nikola Lipovac (Jutarnji list).

 

U vodstvu su bili predsjednik i glavni tajnik HZSN-a Jura Ozmec i Marijan Bakić koji s sudjelovali i u radu kongresa SEESJA-e.

 

Naime, pod od presjedanjem novinara Jutarnjeg lista Nikole Lipovca, koji je na čelu SEESJA-e od njezina osnutka, održan je i kongres na kojem se raspravljalo na temu "Suvremena medijska slika huliganizma - efikasna brana ili diskretni katalizator za fenomen nasilja u sportu". Prezentaciju je održoa prof. dr. Radivoje Petrović s Fakilteta za sport iz Beograda.

 

Sljedeći kongres i turnir SEESJA-e održat će se 2018. godine u Makedoniji.

 

HINA/R. Šalinović

 

http://hns-cff.hr/news/16991/hrvatski-sportski-novinari-drugi-u-staroj-pazovi/

https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/nogomet/hrvatski-novinari-drugi-u-staroj-pazovi---492392.html

http://sportske.ba/sportski-novinari-bih-na-turniru-kongresu-jugoistocne-evrope-u-srbiji/

http://www.gosucker.com/1/Hrvatska/0/46/Lokalni-i-regionalni-portali/250/KAportal/Hrvatima-drugo-mjesto-na-tradicionalnom-malonogometnom-turniru-SEESJA-e-3457400.html

http://www.pogled.ba/clanak/moldavija-pobjednik-turnira-novinara-bih-sesto-mjesto-i-nagrada-za-najboljeg-vratara/126313

https://narod.hr/sport/hrvatska-reprezentacija-sportskih-novinara-otputovala-srbiju

https://www.rtvstarapazova.rs/sr/vest.php?id=7642

https://m.hina.hr/#content/9607814