Želeći potaknuti stvaranje i širenje pozitivnih slika o korektnom ponašanju u svim područjima ljudskog djelovanja na nacionalnoj i međunarodnoj razini, Turski olimpijski odbor (TOO) organizirao je 1.  svjetski fotografski natječaj na temu fair playja (TOC 1st World Fair Play Photo Contest).
 
Opće pojedinosti natječaja:
Otvoren je od 1. lipnja do 30. studenoga 2018. godine, a na njemu mogu sudjelovati svi profesionalni i amaterski poklonici fotografije. Svaki sudionik natječaja može konkurirati s tri prethodno neobjavljene fotografije, snimljene u razdoblju od 1. siječnja do 30. studenoga 2018. godine. Fotografije se šalju u tajništvo natječaja na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
 
Tehničke pojedinosti: 
Fotografije mogu biti crno-bijele ili u boji, snimljene bilo kojim fotoaparatom - analognim ili digitalnim, spremljene u formatu JPEG visoke razlučivosti, bez margina. Kraća strana fotografije mora biti najmanje 1920 pixella, dulja najviše 3200 pixella, uz maksimalnu veličinu datoteke od 4 MB. Minimalna veličina za crno-bijele uratke je 1 MB (2 MB za one u boji). Podaci o autoru i izradi, kao što su ime, potpis, logotip, datum i sl., ne smiju biti vidljivi na fotografiji.
 
Nagrade: 
Fair play diplome te novčane iznose od 4000, 2000 i 1000 turskih lira dobit će autori triju najboljih fotografija, dodatnih pet dobit će po 400 lira (1 trl = 1,4 hrk). Uz to, 50 najboljih fotografija bit će objavljeno u službenom albumu 1. svjetskog fotografskog natječaja o fair playju (TOC 1st World Fair Play Photo Contest Album). O nagrađenima će odlučivati deveteročlano povjerenstvo 17. prosinca 2018. godine, a službena objava najboljih fotouradaka na temu fair playja uslijedit će 19. prosinca. 
 
 HZSN/Vinko Knežević