Prigodom Dana državnosti, Predsjednica Republike Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar Kitarović dodijelila je Povelju Republike Hrvatske, Hrvatskom zboru sportskih novinara (HZSN), u četvrtak,  27. lipnja 2019. godine u Uredu predsjednice RH na Pantovčaku.
 
Povelju Republike Hrvatske primio je predsjednik HZSN-a, g. Jura Ozmec, a uz njega na dodjeli su sudjelovali i glavni tajnik g. Marijan Bakić i članica Izvršnog odbora HZSN gđa Ivana Lukačić Krajina
  
 - Zahvaljujemo se još jednom predsjednici RH gđi Kolindi Grabar Kitarović na dodjeli Povelje RH Hrvatskom zboru sportskih novinara – rekao je predsjednik Jura Ozmec. 
 
Hrvatski zbor sportskih novinara ove godine obilježava 70 godina postojanja (osnovan je 1949. u Zagrebu) a predsjednica RH bila je pokrovitelj svečanosti koja je održana točno na dan osnivanja 6. travnja u zagrebačkom Hotelu Westin. 
  
Uručivši Povelju Republike Hrvatske HZSN-u, predsjednica gđa Grabar-Kitarović izrazila je uvjerenje kako će ta Povelja koju s ponosom dodjeljuje u ime Republike Hrvatske, osim priznanja za do sada učinjeno, biti poticaj u budućem radu sportskog novinarstva u Hrvatskoj. 
  
Povelja Republike Hrvatske dodjeljuje se međunarodnim organizacijama, pravnim osobama, stranim državnicima te hrvatskim i stranim državljanima za doprinos razvitku i promicanju međunarodnog položaja Republike Hrvatske te za doprinos znanstvenom, kulturnom, gospodarskom i drugom razvitku Republike Hrvatske. 
 
 
Izvor HZSN FOTO Igor Kralj/Pixsell