Naš najbolji plivač s invaliditetom Kristijan Vincetić osvojio je brončanu medalju na IPC Svjetskom plivačkom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Mexico Cityu.
 
Posljednjeg  natjecateljskog dana Vincetić je dionicu od 400 metara slobodnim stilom preplivao za  4;32,42 minute što mu je u njegovoj kategoriji tjelesnog oštećenja donijelo brončano odličje. To je odličan rezultat jer se 26.-godišnji Zagrepčanin popeo na pobjedničko postolje nakon što je u polufinalu isplivao četvrti rezultat.
 
Novi svjetski prvak je Talijan Frederico s isplivanih 4:25,19 dok je srebro pripalo Portugalcu David  Grachatu s rezultatom 4:31,09.
 
Time se Kristijan Vincetić pridružio našem drugom predstavniku u Mexico Cityu  Anti  Rađi koji je prije dva dana također osvojio brončanu medalju u disciplini 100 metara leđno.
 
- Ostvarila se moja želja prije početka natjecanja da  Rađa i Vincetić izbore finalne nastupe u  svim disciplinama u kojima su nastupili. Zadovoljan sam s Rađinom broncom. No, nažalost Vincetić nije uspio doći do medalje na 100 delfina, ali je to nadoknadio na 400 slobodno - izjavio je izbornik Slobodan Glavčić.
 
 Izvor HINA