Hrvatska rukometna reprezentacija je u 3. kolu Eura upisala prvi poraz, zasluženo su u rasprodanoj Spaladium Areni u Splitu bili bolji Šveđani 31:35 (12:17).
 
Hrvatska je na Euru krenula s dvije sjajne pobjede, ali sve to je pokvarila u najvažnijoj utakmici prve faze. Švedsku smo i prije početka prvenstva istaknuli kao najopasnijeg konkurenta u skupini, a ona je to nažalost i potvrdila te je očitala lekciju našim rukometašima.
 
Tako u drugi dio naša reprezentacija odlazi sa dva boda, a Šveđani su ti koji prenose četiri boda, jer su sa sobom povukli Srbiju dok je Island završio na posljednjoj poziciji. Hrvatska je tako upala u tešku situaciju, jer se križa sa skupinom iz koje Francuska stiže sa 4 boda, Norveška sa 2, a tu je još i Bjelorusija.
 
Dakle, ako Červarovi izabranici žele u polufinale moraju pobijediti u sva tri susreta u novoj skupini. To nije nemoguće, ali ovakvo izdanje kao protiv Šveđana ne smije se ponoviti, inače će naša reprezentacija kao domaćin Eura doživjeti debakl.
 
Dogodio se poneki bljesak od hrvatskih igrača u napadu, ali bilo je to premalo da bi se uhvatili raspoloženi Šveđani koji su pronalazili razna rješenja kako da nadmudre našu katastrofalnu obranu i gurnu loptu iza leđa naših vratara. Na kraju je zahvaljujući opuštanju Šveđana završilo 'pristojnih' 31:35 , ali bilo je to bolno za gledati. Hrvatska reprezentacija si je definitivno zagorčala život.
 
PRENOSIMO T-portal www.tportal.hr PIŠE Danijel Starešinčić FOTO Slavko Midzor/Pixell