Mate Pavić opet je Grand Slam pobjednik! Drugi put u karijeri, 24-godišnjak iz Splita osvojio je najveće moguće priznanje u tenisu - piše Vladimir Zrinjski, novinar SN.
 
Ovaj put u konkurenciji muških parova s Austrijancem Oliverom Marachom. Od subote se može zauvijek hvaliti da je prvi hrvatski višestruki osvajač Grand Slama.
 
Trijumfom 6-4, 6-4 protiv Kolumbijaca Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha, tandem iz snova potvrdio je da je trenutno nepobjediv. Zaslužili su ekstatično slavlje u sitnim noćnim satima, koje je Mate zalio suzama radosnicama, a Marach ljubljenjem betona Rod Laver Arene. Kad je meč završio, Pavić je partnera nekoliko sekundi gledao u nevjerici.
 
- On nije ni shvatio da smo pobijedili, a ja sam ostao bez teksta - rekao je na svečanom proglašenju Oliver Marach.
 
- Još uvijek nisam siguran da smo osvojili! Vidio sam samo 5:4 i rekao sam sebi igraj samo dalje, Onda su oni odservirali jedan poen, pa drugi, treći i onda na 40-0 trener viče -ajde, sad stisnite. Ništa mi nije bilo jasno. Sve se brzo odigralo i ništa mi nije bilo jasno, možda je i tako bolje - kazao je Mate.
 
Zajedno su ostvarili 21. pobjedu zaredom. Ne računajući predaju iz Beča prošle godine, serija je počela u Stockholmu gdje su bili osvajači.
 
- Početak godine je čudesan. Još nismo izgubili meč. Moram zahvaliti našem fenomenalnom treneru (John Farrington, nap. a.) koji nam je sve to omogućio - rekao je Pavić.
 
- Prošle sezone zajedno smo izrasli kao par i nadam se da ćemo nastaviti s pobjedama. Mate, s tobom uživam u svakoj minuti na terenu - zaključio je.
Iza Pavića je već 10 mečeva i 10 pobjeda u 10 melbournških dana, ali nakon podizanja trofeja trebalo je brzo vraćati energiju za finale mješovitih parova protiv Bopanne i Babos. Ako je nakon ovakvog podviga uopće mogao zaspati.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 PRENOSIMO Sportske novosti PIŠE Vladimir Zrinjski FOTO Issei Kato/Reuters
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Hrvat stigao do svog trećeg Grand Slam naslova!
 
Splićanin Mate Pavić i Kanađanka Gabriela Dabrowski u nedjelju su postali pobjednicima turnira mješovitih parova na Australian Openu svladadavši u finalu Mađaricu Timeu Babos i Indijca Rohana Bopannu sa 2-6, 6-4, 11-9 spasivši i jednu meč-loptu u odlučujućem 'tie-breaku'.
 
I Paviću i Dabrowskoj je ovo drugi Grand Slam naslov u mješovitom paru, a prvi koji su osvojili kao par. Naš tenisač je trijumfirao 2016. na US Openu s Njemicom Laurom Siegemund, dok je Dabrowskaprošle godine slavila na Roland Garrosu u paru s Rohanom Bopannom.
 
Paviću je ovo drugi naslov na ovogodišnjem Australian Openu, nakon što je u subotu slavio u konkurenciji muških parova s Austrijancem Oliverom Marachom. I Mađarica Timea Babos je mogla osvojiti dvostruki naslov u Melbourne Parku, s obzirom da je s Francuskinjom Kristinom Mladenović podigla pobjednički trofej u kokurenciji ženskih parova.
 
Mate Pavić i Gabriela Dabrowski su uz pobjednički trofej osvojili i ček na 160.000 australskih dolara, koje će podijeliti.
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
AUSTRALIAN OPEN, mješoviti parovi - finale
Gabriela Dabrowski / MATE PAVIĆ (Kan-HRV /  8) - Timea Babos / Rohan Bopanna (Mađ-Ind/5) 2-6, 4-6, 11-9 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
  Izvor HINA FOTO Toru Hanai/Reuters