Na tribinama dvorane u Gradskom vrtu, koja je domaćin prvog kola Davis Cupa između Hrvatske i Kanade, našli su se i naša najbolja sportašica svih vremena Janica Kostelić i predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.
 
Naša bivša skijašica, koja trenutačno obnaša dužnost državne tajnice Središnjeg ureda za sport, prvo je prokomentirala prvi meč između Hrvatske i Kanade (Ćorić – Pospisil).
 - Svi ovi gledatelji koji su došli mogu biti zadovoljni. Malo je Borna krenuo nesigurno, ali je uhvatio ritam.
 
- Borna je čudo, u kombinaciji s osječkom publikom je nepobjediv - nadovezao se na istu temu Mateša.
 
Janica se zatim u studiju HRT-a prebacila na Natka Zrnčića-Dima koji je izabran da nosi hrvatsku zastavu na Igrama u Pjongčangu.
 - Samo neka uživa i što ljepše maše sa zastavom.
 
A što kaže Mateša?
 - Natko je dosadašnjim sportskim i osobnim djelovanjem to zaslužio, siguran sam da je zastava u pravim rukama.
 
Uhvati li Janicu nostalgija za nastupom na Zimskim igrama na kojima je nastupla tri puta te osvojila šest medalja, četiri zlata i dva srebra.
 - Nema više nostalgije, prošlo je jako puno godina, no lijepo je biti i dalje dio te priče, hvala Bogu da mogu na ovaj način biti dio toga.
 
Kakva su očekivanja?
 - Ja bih bio zadovoljan da postignu one svoje najbolje rezultate u karijerama, to je možda generacija koja će za četiri godine doživjeti najbolje. Neka daju najbolje od seb'Teško je stvarno predvidjeti. Filip je najveća uzdanica, uz malo sreće može postići uspjeh kakav si je sam zacrtao. Bez obzira što se ti skijaši ne prezivaju Kostelić siguran sam da vlada zajedništvo - dodala je Janica.
 
Na konstataciju novinarke da su Kostelići 'utabali' put olimpijcima Mateša je rekao najveću istinu:
 - Nisu napravili put nego autocestu.
 
Mateša se osvrnuo i na najnoviju aferu hrvatskog sporta vezanu uz Matu Pavića, Hrvatski teniski savez i izbornika Željka Krajana.
 - Mi smo danas imali sjednicu Vijeća u Osijeku i na današnji dan imamo 107 kandidata za Tokijo i računamo na Matu Pavića. Imamo igrače za parove koji su fenomenalni. Problemi se moraju prebroditi, biti u interesu sportaša, sigurno ćemo pokušati posredovati.
 
Janica je opet govorila o Miškovićevoj inicijativi i kako bi se možda dovuklo više novca u sport.
 - Dobro je što su se ljudi probudili i bit će lakše dobiti ono što svi zajedno mislimo da sportu pripada, ovo s boravišnom pristojbom je dobra ideja. Ne želim govoriti unaprijed.
 
Za kraj razgovora Mateša je otkrio jedan podatak koji će ovih dana izaći u javnost.
 - Čak 14 posto naših turista dolazi u Hrvatsku zbog sporta.
 
PRENOSIMO tportal www.tportal.hr FOTO Pixell/ tportal montaža