Nevjerojatna dominacija Ivane Habazin okončana prekidom. Gruzijku spasio trener: 'Da nisu ubacili ručnik sigurno bih ju nokautirala', kazala je Ivana.
 
Na priredbi 'Boxing Explosion' u Beču, hrvatska boksačica Ivana Habazin (28) stigla je do svjetskog naslova po IBO verziji u  u srednjoj kategoriji nakon što je prekidom u petoj rundi bila bolja od Gruzijke Elene Sikmashvili. Najbolja hrvatska boksačica dominirala je od samog početka meča i nije svojoj protivnici ostavljala niti milimetra prostora za napad.
 
Gruzijka je u petoj rundi bila na konopcima i samo se čekalo kada će ju Hrvatica nokautirati, ali onda je njezin trener odlučio ubaciti ručnik u ring i prekinuti dominaciju Habazin.
 
- Ovo je sjajan osjećaj! Ali, nisam skroz zadovoljna načinom na koji sam odradila borbu. Trebalo mi je previše vremena da uhvatim ritam i da se uhodam, ali kako god bilo ovo može biti samo motivacija za dalje. Morat ću u budućnosti biti još bolja, sada ima vremena da se pripremim za obranu titule. Posebno bih se htjela zahvaliti svima koji su mre pratili na ovom putu i ovu pobjedu posvećujem svima koji su vjerovali u mene. Kada je sama borba u pitanju, osjetila sam da se sprema nokaut. Da nisu ubacili ručnik, sigurno bih ju nokautirala - kazala je Ivana nakon meča.
 
Izvor HINA Foto Luka Gerlanc/Cropix