Reprezentativci Nigerije pobijedili su Island rezultatom 2:0 u svojoj drugoj utakmici skupine D u kojoj je Hrvatska dan ranije osigurala prolaz dalje u osminu finala.
 
Upravo je pobjeda hrvatskih reprezentativaca dala krila igračima Nigerije jer se time otvorila šansa i za njihov potencijalan prolazak skupine. Sada je borba za drugo mjesto potpuno otvorena, sportski mediji bave se kalkulacijama, a jedino je sigurno da i Nigerija i Island i Argentina mogu završiti na drugome mjestu. 
 
Evo što kažu izbornici nakon pobjede Nigerije: 
 
- U prvom poluvremenu nismo dobro igrali, ali smo u nastavku bili mnogo bolji, igrači su shvatili da moraju krenuti po pobjedu kako bismo zadržali izglede za prolazak u osminu finala. Island je dobra momčad, vrlo snažna i dobro organizirana. Protiv Argentine ćemo igrati na pobjedu - poručio je nigerijski izbornik Gernot Rohr
 
- Utakmicu je promijenio rani pogodak Nigerije u drugom poluvremenu. Nakon njega smo morali više riskirati, a Nigerija je jako dobra u protunapadima. Sada nas čeka novi ogled protiv Hrvatske, s njom smo igrali četiri puta u zadnje četiri godine i znamo da će biti jako teško. No, kvalifikacije smo završili ispred Hrvatske, pobijedili smo ju na Islandu tako da barem znamo da ih možemo dobiti - zaključio je Heimir Hallgrimsson, izbornik islandske reprezentacije.
 
 Izvor HINA FOTO/Reuters