Nakon zlata Amara Musića u dizanju utega, potkraj četvrtog natjecateljskog dana MI u Tarragoni gimnastičar Robert Seligman osvojio je srebro.
 
U finalnom natjecanju po spravama Robert Seligman je na konju s hvataljkama slovio kao naš favorit za odličje, ali je posljednjih dana imao ozbiljnih zdravstvenih teškoća (crijevna viroza). Međutim, osječki je reprezentativac nakon liječničkih tretmana odlučio nastupiti - i isplatilo mu se. S ukupnom ocjenom 14.966 ponovno je bio drugi na MI (kao i u Mersinu 2013.). Zlato je otišlo u Francusku - Cyrilu Tommasoneu (15.033). Treći je bio Cipranin Marios Georgiou (14.500), a četvrti naš Matija Baron (14.166). 
 
Boksač Petar Cetinić poražen je prvoj borbi na Igrama. U šesnaestini finala kategorije do 69 kg bolji od njega (bodovno u sve tri runde) bio je predstavnik BiH Adem Fetahović. U srijedu će u ring i teškaš Toni Filipi (kategorija do 91 kg), suparnik mu je Marko Dočić iz Srbije. 
 
Drugoga dana natjecanja u golfu naš mladi reprezentativac Marko Stepinac bitno je poboljšao trenutačni plasman, sa 28. sada je na podjeli 22. mjesta. Pred njim su još dva natjecateljska dana.
 
Zlatom Amara Musića i srebrom Roberta Seligmana, kolekcija hrvatskih medalja na Mediteranskim igrama u Tarragoni povećala se na pet - zlato, dva srebra i dvije bronce.
 
 HOO/Vinko Knežević