Zadarska sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zadar, poziva na akciju dobrovoljnog darivanja krvi, koja će se održati u petak, 3. kolovoza s početkom u 8:00 sati na Odjelu za transfuziju Opće bolnice Zadar. Dobrodošli su, naravno, svi iznad 18 godina, a jedino što je potrebno su dobra volja i osobna iskaznica ili iskaznica darivatelja.
 
- Pozivamo sve naše sugrađane da se odazovu ovoj akciji, jer krv je uvijek potrebna i taj, za nekoga mali dar, nekom drugom može spasiti život. Nadam se da će ova akcija imati najmanje jednako velik odaziv, ako ne i veći od one koju smo organizirali u rujnu 2016. na Višnjiku, kada su krv dali i mnogi naši proslavljeni sportaši. Vjerujem da ćemo i ovaj put pokazati koliko je veliko zadarsko srce - kazao je Željko Kapelari, predsjednik Sekcije HZSN Zadar i dodao:
 
- Znamo da je u ljetnim mjesecima uvijek povećana potreba za krvnim pripravcima pa želim naglasiti da se na Odjel za transfuziju može doći svaki tjedan i to utorkom od 7:30 do 14 sati, srijedom od 14 do 19 i petkom od 7:30 do 13:30. Svakako, uvijek ste dobrodošli!
 
 Ante Župan, član IO HZSN