Za Antona Glasnovića ovo je prvo odličje na europskim prvenstvima, a drugo s velikih natjecanja u seniorskoj konkurenciji, nakon što je prije pet godina u Limi osvojio naslov svjetskog doprvaka.
 
Hrvatski strijelac Anton Glasnović osvojio je srebrnu medalju na Europskom streljačkom prvenstvu u austrijskom Leobesdorfu, u disciplini trap, nakon što je u finalu pogodio 44 od 50 meta, a u izjednačenoj borbi je do zlata i naslova europskog prvaka stigao Slovenac Boštjan Maček s 46 pogodaka. 
 
U vrlo neizvjesnom finalnom raspucavanju Glasnoviću je ponestalo preciznosti u završnih deset metaka, kada su na vatrenoj crti ostali samo naš i slovenski strijelac, koji je bio najbolji i u kvalifikacijama. U posljednjih deset metaka Glasnović je ušao s jednim pogotkom prednosti (37 od 40), ali je Maček u posljednjih deset hitaca bi nepogrešiv, a hrvatski reprezentativac imao čak tri promašaja. Brončanu medalju osvojio je Čeh Jiri Liptak.
 
Naši olimpijski pobjednici u ovoj disciplini, Josip Glasnović i Giovanni Cernogoraz, nisu uspjeli izboriti plasman u finale. Antonov brat Josip je sa 120 pogođenih meta osvojio 14. mjesto, a samo ga je jedan pogodak dijelio od raspucavanja za finale. Glasnovića je plasmana u finale koštala loša prva od današnje tri serije, u kojoj je imao samo 22 pogotka. U preostale dvije nijednom nije promašio.
 
Giovanni Cernogoraz je kvalifikacije završio na skromnom 70. mjestu sa samo 112 pogodaka. Ni u jednoj od pet serija nije uspio 'skinuti' sve mete, a na jučerašnjem otvaranju je imao čak pet promašaja u prvoj seriji. Zbog takvog lošeg nastupa olimpijskog pobjednika iz Londona 2012. godine Hrvatska se nije uspjela plasirati među osam reprezentacija u momčadskom dijelu natjecanja.
 
U ženskoj konkurenciji hrvatske reprezentativke Una Sedmak i Ana Baban osvojile su 34., odnosno 35. mjesto među 37 natjecateljica. Sedmak je bila 34. sa 100 pogodaka od 125 meta, a Baban je pogodila 95 'goluba'. Europskom prvakinjom postala je Francuskinja Melanie Couzy sa 41 pogotkom u finalu. Srebro je osvojila Britanka Kirsty Barr (39 od 50), a broncu Slovakinja Zuzana Rehak Štefečekova.
 
 Izvor HINA FOTO Sanjin Strukić/Pixsell