Slikoviti gradić bio je istog vikenda domaćin dviju lijepih sportskih manifestacija. Ako je rukometna zvijezda Luka Cindrić najveći sportaš Ogulina, nije i sve što taj slikoviti gradić na granici Like i Gorskog kotara ima ponuditi u sportskom smislu – piše Mladen Miletić, novinar VL.
 
Ove smo godine već pisali o teniskom klubu i dvorani koji su po kvalitetnom radu prepoznati do te mjere da su dobili domaćinstvo Prvenstva Hrvatske, a samo prošlog vikenda održane su dvije zanimljive sportske manifestacije koje su privukle ne samo velik broj natjecatelja već i dosta publike.
 
Prvi put održan je Streetball OG, turnir u “uličnoj” košarci na kojem je sudjelovalo više od petnaest ekipa. Za sve posjetitelje, a bilo ih je više od 500, organizirana je tombola na kojoj je glavna nagrada bilo putovanje u Makedoniju. A turnir su podržali i aktivno se u njega uključili Laško, KK Cedevita, Hrvatski košarkaški savez i Grad Ogulin. Rezultati s turnira objavljeni su i na stranicama Svjetskog košarkaškog saveza Fibe. Pobijedila je ekipa Zagreb 3x3 (Nikola Baran, Jure Gunjina, Dario Papak i Ceranić) koja je time opravdala ulogu prvih favorita te odnijela i lijepu novčanu nagradu od 5000 kuna. Drugo mjesto pripalo je riječkoj ekipi B2B (Nikola Kruljac, Zdeslav Zorić, Dino Stipičić i Danko Radan), dok su Ogulinci pod nazivom Tesla (Miljan Vorkapić, Marko Francetić, Milan Jovetić i Marko Ivošević) u sjajnom ozračju i žestokoj borbi osvojili treće mjesto.
 
A nakon odlično odrađene prošlogodišnje Formula driver utrke u organizaciji Auto kluba Klek za koju je AK Klek primio priznanje za najbolje organiziranu Formula driver utrku u 2017., ovogodišnja je bila logičan nastavak tradicije u kojoj je srušen i rekord po broju prijavljenih vozača (126). Zanimanje je bilo veliko, a umjesto jednog, mnogi su tražili u mjestu i okolici više od jednog noćenja.
 
– Bio je to najhladniji dan u kolovozu, definitivno i s najviše kiše. Prošle godine imali smo najbolje moguće vrijeme, ove godine najgore, falio je još samo snijeg. Radili smo dugo da pripremimo utrku, postavljali šatore za kišu na startu i cilju, razvezli 14 tona kamionskih guma duž staze, postavili 4 tone sijena u balama... – iznio je samo neke od detalja Bojan Višnjić iz Auto kluba Klek.
 
A povodom utrke Formula driver Ogulin 2018. Memorijal Ivica Kišasondi u samom je gradu izloženo i 40-ak trkaćih automobila. Izložba je bila uvertira u utrku na 3000 metara podno planine Klek za koju su se prijavili profesionalci, ali i amateri i početnici. U ukupnom poretku od 113 vozača koji su završili utrku slavio je Marino Poropat iz AK Istra Racing Team Pazin ispred Edija Kuharića i Ivana Juranića iz AK Opatija Motorsport.
 
 PRENOSIMO Večernji list PIŠE Mladen Miletić FOTO/arhiva VL