Dvoboji protiv Portugala i Španjolske nisu donijeli mnogo pozitivnih otkrića za hrvatskog izbornika, osim možda solidnog Borne Barišića, a petorica nogometaša svojim su se nastupima udaljili od udarne momčadi – piše Ivan Janković, novinar T-portala.
 
Zlatko Dalić znao je da neće biti lako nakon oproštaja Mandžukića, Ćorluke i Subašića, ali pokazalo se da je njegova trenutna misija zadržavanja Hrvatske u svjetskom vrhu još teža nego što je očekivao.
 
Momčad pogođena ozljedama nije pokazala mnogo u susretima s Portugalom i Španjolskom, a neki su se pojedinci značajno udaljili od udarnih 11.
 
Prije svih toga je Josip Pivarić koji je podbacio na poziciji lijevog beka u Elcheu i definitivno ne bi smio imati prednost u odnosu na Bornu Barišića u sljedećim utakmicama.
 
Još jednom je neuvjerljiv bio i Marko Pjaca koji je dobio priliku od prve minute protiv Portugala, no nije napravio mnogo, kao ni u završnici susreta protiv Španjolske. Čini se da nakon oporavka od ozljede koljena i dalje nije pravi i morat će još neko vrijeme raditi na sebi i na klupi čekati priliku.
 
Marko Rog je također zabrljao, doduše na poziciji desnog beka na kojoj se nije nadao da će igrati, no s obzirom da mu ni u Napoliju ni daju mnogo minutaže, teško da će dobiti novu priliku u reprezentativnim utakmicama koje slijede ove kalendarske godine.
 
Niti dva nova napadačka rješenja nisu oduševila. Marko Livaja i Ivan Santini samo su pokazali koliko će reprezentaciji faliti Mario Mandžukić. Možda su imali trenutaka kad su dobro radili za suigrače, ali nogometaš u vršku napada mora i zabijati, što Santini nije napravio niti kad je bio sam pred De Geom. Povratak Rebića i Kramarića u momčad definitivno će ovaj dvojac gurnuti u drugi plan.
 
PRENOSIMO www.tportal.hr PIŠE Ivan Janković FOTO Profimedia/Autor N.N.