Dres hrvatske nogometne reprezentacije bio je nedavno atrakcija na drugom kraju svijeta, u Dhaki, glavnom gradu Bangladeša – piše Tomislav Dasović, novinar VL.
 
Tamo ga je, pred više od trideset tisuća gledatelja, odjenuo hrvatski trener, 52-godišnji Đurđevčanin Petar Šegrt, na čelu reprezentacije Maldiva nakon što je ta mala nogometna zemlja osvojila prvi trofej u svojoj povijesti, Južnoazijsko prvenstvo.
 
Maldivi (150. na Fifinoj ljestvici, nap.a.) u finalu su toga natjecanja s 2:1 pobijedili favoriziranu Indiju (96. na Fifi) koju vodi engleski izbornik Stephen Constantine i razveselili tu malu otočnu zemlju s tek nešto više od 400 tisuća stanovnika. 
 
– Ni nas Hrvata nam baš mnogo, ali smo u nogometnom smislu prepoznati u cijelom svijetu. Jako sam ponosan na ovaj uspjeh, jer sam prvi Hrvat koji je osvojio ovaj trofej, a i znajući da naši suparnici, poput Nepala i Indije, mnogo više ulažu u nogomet i imaju mnogo bolje uvjete od nas. A ja sam u finalu SAFF-a već bio i s reprezentacijom Afganistana, zemljom koja je godinama u ratu, što je također bio fantastičan uspjeh – kazao je Petar Šegrt, koji nam se javio iz Bangladeša.
 
 PRENOSIMO Večernji list PIŠE Tomislav Dasović FOTO/Večernji list