Od 11. do 25. listopada 2018. godine traju akcijski tjedni borbe protiv rasizma i diskriminacije kojima se konkretno pridružuje i Kuća hrvatskog nogometa posredstvom HT Prve lige surađujući na programu FARE „Football People“.
 
"UEFA kontinuirano provodi društveno odgovorne kampanje usmjerene rješavanju važnih socijalnih pitanja, čini to s ključnim partnerima među kojima je i pokret 'Football against racism in Europe', skraćeno FARE, osnovan 1999. u Beču. Jedna od stalnih godišnjih aktivnosti je 'Football People'. Aktualnom tjedu borbe protiv rasizma i netolerancije pridonosi deset članova elitnog ligaškog razreda, tako što će se prije početka svake utakmice ispred momčadi i sudaca svrstanih na poziciju za rukovanje pojaviti dječaci u sportskoj opremi s transparentom na kojem piše 'Loptom protiv nasilja, diskriminacije, rasizma i huliganizma u Europi'. Tada će biti pročitana prigodna poruka, emitirana razglasom da je svi čuju i primjenjuju."
 
Hrvatski prvoligaši i ove godine sudjeluju u obilježavanju akcijskih tjedana mreže FARE usmjerenih promociji poštovanja igrača, sudaca, službenih osoba i navijača. Svi klubovi Hrvatski Telekom Prve lige u 11. kolu izašli su na teren s transparentom koji promiče borbu protiv nasilja, rasizma i diskriminacije te tako stali uz bok svima koji diljem Europe podržavaju ovu plemenitu akciju. Nogomet zbližava ljude različite boje kože, različitih vjeroispovijesti i nacionalnosti, pa neka i nogometne tribine budu mjesta uvažavanja, poštovanja i tolerancije.
 
IZVOR Hrvatski nogometni savez