Na Velikom danu hrvatskog sporta, 19., prosinca ove godine,  biti će proglašeni najbolji hrvatski sportaši i sportašice, te će biti dodijeljena nagrada za fair play.
 
Nagrada za fair play dodjeljuje se osobi koja je svojim nastupom, ponašanjem ili na drugi način u tijeku natjecanja ili u svezi s natjecanjem, u 2018. godini, iskazala izrazito fair i sportsko ponašanje. 
 
- Uvjereni da se fair play primjeri postupanja sportaša, trenera i drugih osoba u sportu prepoznaju i zaslužuju priznanje Hrvatski fair play odbor vas poziva na dostavu nominacije za dodjelu Nagrade za fair play HOO-a za 2018. godinu – kaže predsjednica Danira Nakić.
 
 
Predmetna nominacija treba sadržavati:
-          ime i prezime, odnosno naziv, te kontakt fizičke ili pravne osobe koja podnosi nominaciju
-          ime i prezime, te kontakt osobe koja se nominira za dodjelu fair play nagrade HOO-a za 2018. godinu
-          kratki opis podviga, ponašanja ili drugog postupka sportaša, trenera ili druge osobe u tijeku natjecanja ili u vezi s natjecanjem koje se nominira za dodjelu fair play nagrade, te vrijeme i mjesto tog događanja. 
 
Nominacije za dodjelu nagrade HOO-a za fair play za 2018. godine potrebno je dostaviti HOO-u na e-mail, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 30. studenog 2018. godine, do 14.00 sati. Svaka nominacija za fair play nagradu HOO-a, ulazi i u daljnji postupak nominacije za fair play nagradu Europskog fair play pokreta i Međunarodnog fair play odbora.
 
  Izvor HOO