Tri zadarske udruge - Hrvatski zbor sportskih novinara Sekcija Zadar, Humanitarna udruga 'Antonio Jurjević' te KK Diadora Entuzijasti organizirali su u OŠ Zadarski otoci na Bilom brigu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.
 
Voditeljica odjela za Transfuziju, doktorica Marijana Nadinić:
 
- Presretni smo i ponosni. Zadar je još jednom pokazao koliko veliko srce ima.
 
Jedan od darivatelja bio je i kapetan NK Zadar, Dragan Župan
 
- Ovo je za svaku pohvalu i trebalo bi što češće organizirati ovakve akcije. Spasiti nečiji život je mislim nešto najljepše. Uvijek ću se i dalje odazivati na ovakva druženja, pohvale organizatorima jer nije ovo baš tako jednostavno odraditi na ovakvom nivou.
 
Zajedno sa suprugom Antom, igračem futsala u MNK Sveti Ante bila je Lara Nikpalj Vukorepa kapetanica Ženskog košarkaškog kluba Zadar:
 
- Odmah smo se odazvali jer ovo je stvarno predivan poklon koji nekome može spasiti život. Normalno, i drugi put dolazim i to vrlo rado.
 
Jedan od organizatora stigao je iz redova Entuzijasta, KK Diadore, tajnik Josip Vučetić:
 
- Od početka našeg djelovanja želimo djelovati u društvu a ne samo kroz sport. Skupili smo se zajedno s našim prijateljima i HZSN Zadar i Humanitarnom udrugom Antonio Jurjević. Ovo je naša prva zajednička akcija i samo jedna u nizu koje nas očekuj u dogledno vrijeme.
 
Odaziv je bio izvrstan, prikupljeno je 47 doza krvi što je rekordan broj u posljednjih nekoliko akcija na području županije Što drugo pohvale organizatorima, domaćinima OŠ Zadarski otoci i svima koji su došli. Zadarsko srce je još jednom pokazalo koliko je veliko kad nekome treba pomoći.
 
Ono što je sigurno, do nove zajedničke akcije zadarskih snaga neće se dugo čekati. Bravo Zadre!
 
IZVOR www.sport023.hr PIŠE Željko Kapelari