Ni na 13. izdanju ženskog slaloma na Sljemenu nismo gledali ništa drukčiju priču od onoga što smo navikli ove sezone u ženskom slalomu.
 
Mikaela Shiffrin je u petom klasičnom slalomu sezone pred otprilike 5.500 gledatelja došla i do pete pobjede, a u šestom je zagrebačkom nastupu došla do svoje četvrte čime se izjednačila na vrhu vječne liste Snježnih kraljica s legendarnom Austrijankom Marlies Schild (sada Raich). Nitko ne može u ženskom skijanju mirno zadržavati svoje rekorde pokraj 23-godišnjakinje iz Vaila, koliko se god nedostižnima činili. Dominantna Amerikanka je ponovno od samog početka pa sve do kraja pokazala skijanje o kojem nijedna skijašica ne može ni sanjati te tako ostvarila 54. pobjedu, a ujedno i 75. postolje karijere.
 
- Imala sam nekoliko odličnih, ali i nekoliko razočaravajućih utrka ovdje. Skijala sam i s pritiskom i bez njega, s mnogo različitih emocija. Danas sam imala samopouzdanja, utrka je bila odlična jer se na puno mjesta moglo stisnuti. Ponekad se osjećam kao da plešem na snijegu kao što je i Janica plesala. Danas je bilo mnogo zavoja i tečnosti pa sam se zbog toga tako i osjećala - kazala je odlično raspoložena Shiffrin.
 
U prvoj vožnji Amerikanka je bila nevjerojatna, što bi se reklo "s drugog planeta". Sa sekundom i 15 stotinki prednosti ispred druge iz prvog laufa, Švicarke Wendy Holdener Shiffrin je pokazala ne samo tehničku nadmoć koju je oduvijek imala nad glavnim konkurentkinjama, već i fenomenalnu kondicijsku spremu koja je bila važnija no ikad ove sezone.
 
Već joj je to bilo dovoljno, no nije taktizirala u drugoj. S drugim najbržim vremenom druge vožnje zadržala je više od sekunde prednosti koju je imala i u prvoj. Ne treba trošiti previše riječi na senzacionalnu Amerikanku koja će vrlo vjerojatno jednog dana ugrabiti rekord po ukupnom broju pobjeda u Svjetskom kupu kojeg već desetljećima drži švedska legenda Ingemar Stenmark (86).
 
--------------------------------------------------------------
VLHOVA: Shiffrin je odskijala bez pogreške 
 
- Jako sam zadovoljna drugim mjestom, zapravo prezadovoljna jer sam radila greške u prvoj vožnji, a pobjednica Mikaela Shiffrin u dvije vožnje nije napravila nijednu pogrešku - kazala je na konferenciji za novinare na Sljemenu drugoplasirana Slovakinja Petra Vlhova.
 
Vlhova je za Shiffrin zaostala 1.25 sekundi, ali joj za utjehu može biti činjenica da je u drugoj vožnji bila brža od Amerikanke. 
- Zaostatak je bio prevelik da bi se stigao u drugoj vožnji, Mikaela nije radila pogreške i nije bilo šansi za pobjedu. Staza u Zagrebu je poznata kao najduža slalomska u ženskom skijanju, a danas je staza bila i preledena, tako da su pogreške bile česte. Došla sam u Zagreb s pobjedom iz paralelnog slaloma iz Osla, samopouzdanje mi je bilo jako dobro, a ovo drugo mjesto nikako nije podbačaj, već uspjeh - kazala je Vlhova, koja je i preklani na Sljemenu završila druga iza Shiffrin.
 
Treće mjesto osvojila je Švicarska Wendy Holdener s zaostatkom od 1.75 sekundi. 
- Mikaela je danas bila na razini većoj od nas ostalih. Konačno smo u Zagrebu dočekali utrku u zimskim uvjetima, bilo je hladno, a staza je bila ledena. Ja obožavam ledene staze, ali ipak nisam bila dovoljno brza da pobijiedim Shiffrin i Vlhovu - kazala je Holdener, koja je lani u Zagrebu bila druga, a ovim rezultatom na Sljemenu je oborila i FIS rekord jer je ostvarila čak 19 pobjedičkih postolja u jednoj disciplini, a da pritom nije ubilježila nijednu pobjedu.
--------------------------------------------------------------
 
 Izvor HINA FOTO/Cropix, RTeuters