Nakon teških riječi kojima se izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar u srijedu obrušio na novinara i komentatora Jutarnjeg lista Dražena Krušelja, iz Hrvatskog novinarskog društva su objavili da najoštrije osuđuju uvrede koje je Červar uputio našem novinaru.
 
U nastavku u cijelosti prenosimo priopćenje koje je u ime Izvršnog odbora potpisao predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.
 
Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje uvrede izbornika hrvatske rukometne reprezentacije Line Červara upućene novinaru Jutarnjeg lista Draženu Krušelju, kojeg je jučer verbalno napao u programu RTL televizije nakon utakmice s Francuskom.
 
Červar se grubo obrušio na kolegu Krušelja, kojeg je izvrijeđao i kao profesionalca i osobno, pozvavši pritom, a to smatramo posebno problematičnim, vlasnicu medijske kuće za koju Krušelj radi - neka reagira. Na kraju je salvu uvreda zaključio iznimno opasnim riječima: "Ako nepravda postaje zakon, obveza je svakog građanina da uzme stvar u svoje ruke." Takav sramotan ispad ničim se ne može opravdati, posebice zbog činjenice što je kolega Dražen Krušelj već jednom napadnut i pretučen zbog svog rada.
 
Lino Červar je javna osoba i kao takav mora moći istrpjeti kritike na račun svoga rada. Poštujemo sportske rezultate koje je postigao, ali i on mora poštivati novinare i novinarski rad i suzdržati se od grubih kvalifikacija na njihov račun.
 
HND žali što RTL televizija nije adekvatno reagirala na ispad i pravodobno ga prekinula, a također zahtijeva i reakciju Hrvatskog rukometnog saveza.
 
HRVATSKO NOVINARSKO DRUŠTVO 
Hrvoje Zovko, predsjednik