Na svečanosti 70. godišnjice, na rođendan HZSN-a 6. travnja točno u podne (12 sati), u Hotelu Westin u Zagreb biti će dodijeljene i godišnje novinarske nagrade i priznanja HZSN-a za prošlu godinu. Dakako, 70 godina će se obilježiti i izdavanjem knjige.
 
Vinko Knežević (HOO) novoizabrani je dopredsjednik Izvornog odbora Hrvatskog zbora sportskih novinara, a Vesna Brumec (HRT) stara-nova je organizacijska tajnica HZSN-a. Oni su jednoglasno izabrani na konstituirajućoj sjednici Izvršnog odbora održanoj 14. ožujka 2019. u Novinarskom domu u Zagrebu. 
 
Podsjetimo da je na 30. izbornom Saboru HZSN, 22. veljače 2019. u Zagrebu, tada za predsjednika HZSN-a ponovno izabran Jura Ozmec (SPTV) a glavnog tajnika Marijan Bakić (KAportal/KAŠonline). Pored predsjednika i glavnog tajnika u Izvršni odbor na prijedlog predsjednika Jure Ozmeca izabrani su: Vinko Knežević (HOO), Lovorko Magdić (Hrvatski radio), Nikola Lipovac (Jutarnji list), Ante Župan (Sport 023, Zadar), Robert Šalinović (HINA), Zlatko Karlo (Sportske novosti), Robert Valai (fotoreporter), Ivana Lukačić Krajina (HRT) i Anton Filić (Večernji list).
 
Ove godine HZSN slavi 70 godina postojanja (osnovan 6.4.1949.), uz svečanost 6. travnja 2019. koja će biti upriličena točno na rođendan HZSN, u podne (12 sati) u Hotelu Westin u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike, Kolinde Grabar-Kitarović, Središnjeg državnog ureda za šport i gradonačelnika grada Zagreba g. Milana Bandića.
 
Dolazak na svečanost već je potvrdio predsjednik Svjetske udruge sportskih novinara Gianni Merlo te vodeći trojac Europske udruge sportskih novinara. Osim njih, pozvani su i predsjednik i glavni tajnik Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe (SEESJA) te predstavnici još 8 zemalja s kojima HZSN održava izvanredne odnose. Na proslavi se očekuje dolazak i predstavnika sportskih udruga Hrvatske, HND-a, HOO-a ali i mnogo šire.
 
 Izvor: HZSN