Na današnji dan prije 10 godina napustio nas je jedan od najvećih hrvatskih sportskih novinara Boris Mutić.
 
Ovim povodom iz Košarkaškog kluba Zadar objavili su "in memoriam". Prvi televizijski prijenos iz Jazina, legendarnu utakmicu Kupa europskih prvaka protiv madridskog Reala, vodio je davne 1968. godine. Tridesetak godina kasnije, točnije 2004., u Jazinama se uz dugotrajan pljesak i ovacije Tornada umirovio. Tom je prilikom od zadarske navijačke skupine dobio na dar i kipić crkve svetog Donata, sliku te šal koji je ponosan i nasmiješen stavio oko vrata. 
 
„Ostala je ta slika u sjećanju svim hrvatskim i zadarskim ljubiteljima sporta i postala dokaz kako iskrena ljubav prema košarci može povezati sve strane svijeta (pa čak i tako malog poput Hrvatske). Istok, jug i zapad Jazina prihvatili su jednog „sjevernjaka" kao svojeg i zahvalili mu na svim lijepim riječima koje je našem Zadru godinama poklanjao u svojim prijenosima“, poručuju iz kluba.
 
PRENOSIMO http://www.057info.hr FOTO/Filip Brala
 
----------------------------------------------------------------------------------------
BIOGRAFIJA 
 
Boris Mutić bio je dugogodišnji novinar, reporter i komentator sportskog programa Hrvatske televizije. Rođen je 31. listopada 1939. u Karlovcu. Završio je Učiteljsku školu u Zagrebu, a diplomirao na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u prvoj generaciji studenata tadašnjeg Fakulteta za fizičku kulturu.
 
Novinarstvom se počeo baviti na posljednjoj godini studija 1964. nakon, gotovo slučajnog, susreta s tadašnjim glavnim urednikom Televizije Zagreb Markom Vojkovićem i poziva da upotpuni sastav sportske redakcije. Od 1966. godine profesionalni je novinar, a od 1976. do 1986. i urednik sportske redakcije. Uz Žarka Susića i Mladena Delića izvještavao je s 16 olimpijskih igara, šest svjetskih nogometnih prvenstava, od Njemačke 1974. do SAD-a 1994., osam svjetskih prvenstava u gimnastici i skijanju te s dvadesetak europskih prvenstava u različitim sportovima.
 
Dobitnik je nagrade Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) za televizijsko novinarstvo 1996., Zlatnog pera Društva novinara Hrvatske 1997. za prijenos Olimpijskih igara u Atlanti, 2000. dobio je nagradu za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara, a 2004. posebno priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora za novinarski doprinos u promicanju sportskih vrijednosti, donosi portal Hrvatske Radiotelevizije.
 
Kao sportaš, igrao je košarku u zagrebačkoj Industromontaži, a za Atletski klub Dinamo nastupao je u disciplinama skok u vis i troskok.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------