Modrić je na taj način zaokružio godinu iz snova u kojoj je osvojio sve najvažnije nogometne nagrade, a sada i za najboljeg svjetskog sportaša u konkurenciji sportskih novinara sa svih kontinenata.
 
Modriću je nagradu na stadionu u Maksimiru u Zagrebu na konferenciji za novinare uoči kvalifikacijske utakmice za EP protiv Azerbajdžana predao rizničar i v.d. glavni tajnik AIPS-a, predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) Jura Ozmec. 
 
- Želim se zahvaliti svima koji su glasovali za mene. Iznimna je čast primiti ovako lijepo priznanje, stvarno sam sretan - kazao je Luka.
 
- Velika mi je čast predati Luki nagradu jer nije uobičajeno da ta nagrada dolazi u Hrvatsku - rekao je Ozmec. 
 
 
U anketi je sudjelovalo 359 novinara iz 87 zemalja, a Modrić je pobijedio sa 419 bodova, ispred dvojice najboljih tenisača svijeta Novaka Đokovića (337 bodova) i Rogera Federera (290 bodova).
 
Najboljom u konkurenciji sportašica proglašena je američka gimnastičarka Simone Biles koja je na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojila 6 medalja, od kojih su 4 bile zlatne. Biles je osvojila 427 bodova, a najbliže konkurentice bile su joj Čehinja Ester Ledecka (335 glasova), koja je prva u povijesti osvojila dva olimpijska zlata na istim ZOI u snowboardu i alpskom skijanju, te rumunjska tenisačica Simona Halep (331 glas).
 
Najboljom ekipom proglašeni su svjetski nogometni prvaci Francuzi, a za najbolji press centar izabran je onaj na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. 
 
 
Izvor HINA FOTO Marko Prpić/PIXSELL