Hrvatski zbor sportskih novinara proslavit će 70 godina postojanja prigodnom svečanošću 6. travnja u zagrebačkome hotelu Westin na kojoj će se okupiti hrvatski sportski novinari, ali i brojni sportaši, sportski djelatnici i uglednici.
 
Točno u podne 6. travnja uslijedit će obilježavanje dana kada je točno prije 70 godina u Zagrebu 1949. osnovana Sekcija sportskih novinara Hrvatske. Prvi predsjednik bio je Miroslav Habunek, a glavni tajnik Zvone Mornar, koji će već 1950. biti izabran za predsjednika.
 
Svečanost će se održati pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Središnjeg državnog ureda za šport i gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, a dolazak na jubilej već je potvrdio predsjednik Svjetske udruge sportskih novinara (AIPS) Gianni Merlo te vodeći trojac Europske udruge sportskih novinara kao i predsjednik Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe (SEESJA) Boško Trpeski. Pozvani su i predstavnici nacionalnih organizacija sportskih novinara još osam zemalja s kojima HZSN održava izvanredne odnose, kao i predstavnici sportskih udruga, Hrvatskog nogometnog saveza, Hrvatskog olimpijskog odbora,Hrvatskog novinarskog društva i drugih.
 
Na svečanosti 70-godišnjice HZSN-a biti će dodijeljene i godišnje novinarske nagrade i priznanja za prošlu godinu, a obljetnica će se obilježiti i izdavanjem knjige, kao i dodjelom priznanja za petoro bivših predsjednika HZSN-a – Milki Babović, Miroslavu Redeu, Darku Kolombu, Slavku Cvitkoviću i Zoranu Kovačeviću.
 
 Izvor HINA Foto/FAH