Osam ponajboljih europskih vaterpolskih reprezentacija igrat će završnicu Europa kupa od 5. do 7. travnja u Zagrebu na bazenu Mladosti, a hrvatski vaterpolisti brane naslov pobjednika.
 
Nacionalne vrste Crne Gore, Grčke, Italije, Mađarske, Rusije, Srbije, Španjolske i Hrvatske borit će za titulu pobjednika ovog prestižnog europskog natjecanja. Prvoga dana 5. travnja turnir otvaraju Mađarska i Crna Gora, a potom slijede dvoboji Španjolske i Srbije, te Italije i Rusije, dok Hrvatska od 20.15 sati igra s Grčkom. 
 
- Za danas je predviđeno okupljanje reprezentacije prije prvog velikog natjecanja ove godine. Želja nam je braniti naslov pobjednika od prošle godine. Bit će iznimno teško, čeka nas jedan vrlo naporan turnir s najboljim reprezentacijama Europe. Mislim da smo u jednom dobrom momentu, da one igre koje smo pokazali u zadnje vrijeme, pogotovo ona sa Srbijom u Sisku nam daje pravo vjerovati da možemo ponoviti velike stvari. Najbitnija nam je prva utakmica s Grčkom, zato što nas ona vodi u borbu za medalju ali i zato što pobjedom osiguravamo nastup na završnici Svjetske lige u Beogradu - kazao je hrvatski izbornik Ivica Tucak.
 
Tucak je objavio i popis od 16 igrača koji će zaigrati protiv najboljih u Europi: vratari Marko Bijač  i Ivan Marcelić; centri Luka Lončar, Josip Vrlić i Ivan Krapić, braniči Marko Macan, Ivan Buljubašić , Andro Bušlje i Hrvoje Benić te napadači Loren Fatović, Maro Joković, Ante Vukičević, Lovre Miloš, Anđelo Šetka, Xavi Garcia  i Andrija Bašić.
 
SATNICA SVIH UTAKMICA
 
Četvrtfinale - petak, 5. travnja
(15.00) Mađarska - Crna Gora
(16.45) Španjolska - Srbija
(18.30) Italija - Rusija
(20.15) Hrvatska - Grčka
 
Polufinalni dan - subota, 6. travnja
(15.00) poraženi Mađarska/Crna Gora - poraženi Italija/Rusija
(16.45) poraženi Španjolska/Srbija - poraženi Hrvatska /Grčka
(18.30) pobjednik Mađarska/Crna Gora - pobjednik Italija/Rusija
(20.15) pobjednik Španjolska/Srbija - pobjednik Hrvatska/Grčka
 
Finalni dan - nedjelja, 7. travnja
(15.00) utakmica za 7. mjesto
(16.45) utakmica za 5. mjesto
(18.30) utakmica za broncu
(20.15) finale
 
Izvor HINA FOTO Ronald Goršić / CROPIX