Ceh sportskih novinara Hrvatske proslavit će 70 godina postojanja prigodnom svečanošću na rođendan, subota 6. travnja 2019. godine. U podne (12 sati) u zagrebačkome hotelu Westin (dvorana Panorama 17 kat) obilježit će se dan kad je točno prije 70 godina u Zagrebu 1949. osnovana Sekcija sportskih novinara Hrvatske.
 
Poštovane kolegice i kolege. 
 
Na svečanosti 70-godišnjice HZSN-a biti će dodijeljene i godišnje novinarske nagrade i priznanja za prošlu godinu. Dodijeljena će biti Nagrada novinar godine i Nagrada za životno djelo te još 10 priznanja za novinarske uratke u prošloj godini. Priznanja će primiti i 5 bivših predsjednika HZSN-a: Milka Babović, Miroslav Rede, Darko Kolombo, Slavko Cvitković i Zoran Kovačević.
 
Svečanost se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gđe Kolinde Grabar-Kitarović, Središnjeg državnog ureda za šport Vlade RH i gradonačelnika grada Zagreba g. Milana Bandića, a dolazak na jubilej već je potvrdio predsjednik Svjetske udruge sportskih novinara (AIPS) g. Gianni Merlo te predsjednik Europske udruge sportskih novinara Charles Camenzuli kao i predsjednik Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe (SEESJA) Boško Trpeski. Pozvani su i predstavnici nacionalnih organizacija sportskih novinara s kojima HZSN održava izvanredne odnose, kao i predstavnici sportskih udruga, HNS-a, HOO-a, HND-a i drugih.
 
Okupiti će se hrvatski sportski novinari, ali i brojni sportaši, sportski djelatnici i uglednici. Očekujemo vas s radošću!
 
PREDSJEDNIK
Jura Ozmec