Predsjednik AK Žumberak, Boris Smičiklas i predsjednik HZSN-a, Jura Ozmec s atletičarima ovog kluba dogovorili su da i ove godine za Svjetski dan sportskih novinara, 2. srpnja, organiziraju humanitarnu atletsku utrku.
 
Podsjećamo, lani je na inicijativu tog kluba i u dogovoru s HZSN-om otrčana prva utrka, s koje je cijeli iznos doniran za pomoć, odnosno nabavku vertikalizatora i Tobii komunikatora Mladenu Rusmiru. I ove godine, kad HZSN slavi 70 godina postojanja, tradicija će se nastaviti, utrka će se trčati. 
 
Utrka je zamišljena kao i lani, zapravo kao potpora onima koji ne mogu sami osigurati pomoć koja im je potrebna. Na utrci se može trčati, šetati ili se samo pojaviti, jer važna je svaka kuna koja se može donirati. Već sad su utrku podržali iz Atlantic Grupe, u organizaciji i promociji bit će i Boris Jokić i Željko Mavrović i Drago Paripović, te mnogi drugi. Ideja je medijskim kućama ponuditi sudjelovanje u ekipama, a od članova HZSN-a se očekuje da će utrku promovirati kroz svoje medije, ali i na osobnim kanalima kroz društvene mreže. 
 
No, o svemu detaljnije uskoro. Počnite se pripremati za 2.srpnja 2019., za humanitarnu utrku na Svjetski dan sportskih novinara!
 
Izvor HZSN