Bruno Marić je nakon zahtjeva koje je Hajduk dao HNS-u podnio ostavku na mjestu šefa VAR-a u Hrvatskoj. Iako sam tvrdi da ne odlazi zbog Hajduka, činjenica je da se povukao nakon pritiska koji su stigli s juga ... – piše Dubravko Miličić, novinar 24 sata.
 
Bivši nogometni sudac Bruno Marić dao je ostavku na mjesto instruktora za VAR, samo dan nakon što je medijima predstavio uvođenje VAR-a u HNL sljedeće sezone. Hrvatski nogometni savez ovim putem obavještava javnost kako je Bruno Marić podnio ostavku na mjesto HNS-ovog instruktora za pomoćne video suce (VAR). Marić je pisanim putem obavijestio rukovodstvo HNS-a kako podnosi ostavku na mjesto VAR instruktora Hrvatskog nogometnog saveza. 
 
Hrvatski nogometni savez zahvaljuje Mariću na dosadašnjem doprinosu i uloženom radu u projektu uvođenja VAR-a u hrvatski nogomet.
 
 
Naravno, oglasio se i Bruno Marić...
 
----------------------------------------------------------------------------
Poštovani,
 
Iza nas je vrlo uspješnih osam mjeseci rada na projektu VAR Hrvatska. Iza nas je zagrebački posjet Davida Elereya najvećeg autoriteta na svijetu kada je VAR tehnologija u pitanju. Iza nas je vrlo važna medijska prezentacija VAR tehnologije, koja će hrvatskom nogometu donijeti podršku, mir, povjerenje, ali rekao bih i pomirenje!
Ispred nas je još mukotrpnog rada na pripremi uvođenja VAR tehnologije koju očekujemo u veljači 2020. godine na svim utakmicama HNL-a.
Ali svim srcem se nadam, da je ispred nas i utakmica hrvatske reprezentacije u Splitu koji žudi za reprezentativnim nogometom, ali i cijela Hrvatska želi da reprezentacija igra u Splitu. Divna publika u svim gradovima gdje je igrala naša reprezentacija, sigurno želi da Split svojom prepoznatljivom mediteranskom emocijom opjeva barem jednu kvalifikacijsku pobjedu naših srebrnjaka.
Obzirom da sam u medijskim napisima mogao prepoznati natruhe smetnje odigravanju utakmice u Splitu, zbog moje funkcije u VAR instruktora podnosim ostavku na to mjesto. Podnosim ostavku ponosan na svoj rad VAR Instruktora, ali i na ono što ostavljam onome tko će me naslijediti.
Posebno napominjem kako podnosim ostavku isključivo zbog Hrvatske i hrvatskog nogometa. Ne, ne odlazim zbog pritiska, ne odlazim zbog hejtera, ne odlazim jer sam umoran. Odlazim jer sam najnagrađivaniji sudac u Hrvatskoj i imam odgovornost prema nogometu. Moju ostavku nije tražio niti Savez, niti HNK Hajduk, ali u medijskom prostoru u ovom trenutku ne smije postojati niti zrnce negative kada je nogomet i reprezentacija u pitanju.
Koristim priliku da se zahvalim Izvršnom odboru HNS-a, Izvršnom direktoru Marijanu Kustiću, Predsjedniku KNS HNS Anti Kulušiću, mojim nogometnim sucima i svima koji su me podržavali! Naravno, ostajem na raspolaganju ako me hrvatski nogomet treba i vidimo se u Splitu na utakmici Hrvatska – Mađarska!
 
Najbolji hrvatski nogometni sudac Bruno Marić iz Daruvara
-------------------------------------------------------------------------------
 
Podsjetimo, krajem travnja predstavnici Hajduka i Splita sastali su se s izvršnim direktorom HNS-a Marijanom Kustićem. Obje strane su bile zadovoljne nakon razgovora. Kako doznajemo, Hajduk je na sastanku zahtijevao i Marićevu ostavku na sve funkcije u sudačkoj organizaciji.
 
 PRENOSIMO 24 sata PIŠE Dubravko Miličić FOTO Borna Filić, Davor Javorović/PIXSELL