Dvadesetogodišnja članica zagrebačke Dubrave Doris Pole na Svjetskom prvenstvu u taekwondou u Manchesteru ostvarila je uspjeh karijere.
 
Pole je u kategoriji do 73 kg pobijedila u četvrtfinalu aktualnu europsku teškašku prvakinju Poljakinju Aleksandru Kowalczuk (8-5) i tako osigurala najmanje broncu.
 
Premda teška nije njena prirodna kategorija, aktualna mlađeseniorska europska prvakinja (U-21) je prije pobjede karijere, nadjačala Austrijanku Jahl (15-10), a potom i Marokanku Dislam (9-3).
 
"S obzirom da su sve protivnice od mene bile teže i snažnije morala sam koristiti svoju brzinu i to sam očito uspješno činila", kazala je Doris na koju se nadovezao Dejan Mesarov, trener koji je vodio do medalje:
 
"Doris nije teškašica pa smo se morali taktički prilagođavati da nas one puno ne potroše, a opet da smo mi opasni".
 
Vrlo dobar nastup, na svom prvom SP-u, imao je i 24-godišnji član zagrebačkog Osvita Deni Andrun Razić (68 kg) koji je imao peh sa ždrijebom te je u osmini finala naletio na olimpijskog i svjetskog doprvaka Rusa Denisenka (16-19). Prije toga, Deni je dvije borbe dobio prekidom zbog diskvalifikacije protivnika koji su dobili po 10 kazni. Choya iz Gvajane pobijedio je sa 23-2, prekidom prije isteka borbe, a isto se dogodilo i protiv Amerikanca Nickolasa koji je, u trenutku diskvalifikacije, čak i vodio (25-21). No, Deni je, očito, bio dovoljno agresivan pa je suparnike prisiljavao na zabranjene radnje.
 
Mlađahni Josip Teskera, 17-godišnjak iz Div Knina, izgubio je u 1. kolu od Marokanca Marmozija (11-19).
 
Trećeg dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu, hrvatske boje branit će dvoje europskih prvaka, Kristina Tomić (49 kg) i Toni Kanaet (74 kg), ali i trećeplasirana s prošlog Svjetskog prvenstva Nikita Glasnović (57 kg) koja je tada nastupala još pod švedskom zastavom, ali je u jesen te iste 2017. prešla u redove splitskog Marjana i hrvatske reprezentacije.
 
 IZVOR Sportske novosti FOTO Ivo Ravlić/Cropix