U ključnoj utakmici, u međusobnom okršaju s izravnim suparnikom za ulazak u elitu, Varaždin je u spektakularnom ambijentu, pred 9000 gledatelja, svladao Šibenik 3:1 (1:0) i sad, kolo prije kraja drugoligaškog natjecanja, ima nedostižnih pet bodova prednosti.
 
Nakon sedam godina, eto, Varaždin je opet dobio prvoligaša, iz zvučnika se začula neslužbena varaždinska himna „Ja sem Varaždinec, Varaždinec, domovine sin!”, navijači su uletjeli na teren i skinuli dresove sa svojih ljubimaca. Junaci utakmice, Benko, Jertec, Glavica i društvo, uživali su u tim prekrasnim trenucima, nije nedostajalo ni pjenušca, zalili su i trenera Branka Karačića, a ludo slavlje se sprema do ranih jutarnjih sati u jednom varaždinskom kafiću ...
 
- Naš je san ostvaren! Nije bilo lako, bili smo u pepelu prije sedam godina, a sad smo opet tamo gdje nam je mjesto! Veselimo se, ovo je bio istinski spektakl i silno sam ponosan na momčad, koja je nogomet vratila u Varaždin – jedva je birao riječi predsjednik Varaždina, Stjepan Cvek.
 
IZVOR Sportske novosti PIŠE Predrag Jurišić FOTO/Cropix