Splitski sportski novinari u suradnji s Hajdukom skupili su 42 doze krvi, a trojici igrača koji su u tekućoj sezoni imali najkorektniji odnos prema medijima i javnosti uručena su posebna priznanja ... – piše Tomislav Gabelić, novinar 24 sata.
 
U Press salonu na Poljudu bilo živo, održana je osma po redu akcija dobrovoljnog darivanja krvi, koju po tradiciji svake godine uoči ljetne sezone u suradnji s HNK Hajduk i Crvenim križem organizira grupa splitskih sportskih novinara '4N'. 
 
I ne samo da je bilo živo, nego i uspješno, tijekom akcije prikupljene su 42 doze krvi, čime su splitski humanitarci preskočili brojku od 300 darovanih doza. Za sve darivatelje osigurali su obroke okrijepe i piće te vrijedne poklon pakete sponzora, a posebne poklone dobili su najmlađi darivatelji, sedmoro onih koji su dali krv po prvi puta dobili su uz to i prigodne setove čaša.
 
Najsretniji darivatelj Mario Šetka, otišao je kući s dresom Ardiana Ismajlija, a posebnu nagradu i dres Hajduka dobio je Mahmud Radasić - Maki, koji je na današnjoj akciji 125. put darovao krv. Akciju su dolaskom i aktivnim davanjem podržali brojni poznati sportaši, Olimpijci, čelnici i zaposlenici Hajduka poput Milivoja Bebića, Denija Lušića, Josipa Reića, Anđela Šetke, Renca Posinkovića, Zlatka Vujovića, Marina Brbića...
 
- Čestitam organizatorima na trudu i upornosti, nije lako organizirati ni jednu, a kamo li osam ovako uspješnih akcija. Nadam se da se vidimo i sljedeće godine - kazao je predsjednik Hajduka Marin Brbić.  
 
U sklopu akcije splitski su sportski novinari stalno akreditirani za utakmice Hajduka uručili i posebna priznanja trojici igrača, Domagoju Bradariću, Stanku Juriću i Jairu de Macedu da Silvi, zbog njihovog korektnog odnosa prema medijima, odnosno navijačima Hajduka i javnosti. Njima su uručene uokvirene fotografije velikog formata te knjige 'Najveći kapetan' s posvetom kao trajna uspomena.
 
PRENOSIMO 24 sata PIŠE Tomislav Gabelić FOTO Luka Mladinić/Cropix