Niko Kovač praktički se cijelu sezonu morao nositi s brojnim kritikama, a njemački mediji gotovo su mu na dnevnoj bazi tražili nasljednike. Međutim, bivši hrvatski izbornik izdržao je sve potrese i zasluženo slavi nakon sezone za pamćenje.
 
U napetoj prvenstvenoj utrci pobijedio je Borussiju Dortmund, a zatim i srušio Leipzig u finalu Kupa, osvojivši dvostruku krunu u prvoj sezoni s bavarskim gigantom. Kovač je pritom ispisao povijest njemačkog nogometa s nekoliko uspjeha koje nitko ranije nije ostvario.
 
Kovač je postao prvi u povijesti njemačkog nogometa koji je osvojio dvostruku krunu kao igrač i trener - oba puta s Bayernom, ove godine i 2003.
 
Pored toga, Kovač je i prvi koji je obranio naslov pobjednika Kupa s dva različita kluba - prošle sezone srušio je upravo Bayern s Eintrahctom, a ove sezone je u rodnom Berlinu trijumfirao s Bavarcima.
 
Kovač je postao i drugi trener u povijesti njemačkog nogometa koji je osvajao ovo natjecanje kao igrač i trener s istim klubom - prije njega, to je uspio samo Thomas Schaaf s Werderom.
 
Hrvatski trener još se ranije upisao u Bayernove povijesne knjige kao tek drugi bivši igrač Bayerna - nakon Franza Beckenbauera - koji je osvojio Bundesligu kao igrač i trener.
 
PRENOSIMO Gol.hr  FOTO Matthias Balk/DPA/PIXSELL