Dobra vijest iz AIPS-a, krenule su prijave za AIPS Nagradu za sportske novinare za 2019. Natječaj je tek 16. travnja otvoren, a prijave se zatvaraju 7. listopada! Našli ste se u ponudi? Imate već nešto za ponuditi? Super, šaljite!
 
Za početak, provjerite sve detalje na www.aipsawards.com stvorite svoj profil i prijavite jedan ili dva svoja uratka. O nagradama saznajte detalje i na društvenim mrežama, Facebooku, Twitteru, Instagramu. Ove godine, nakon iskustva u prošlogodišnjem procesu, AIPS uvodi 2 nove kategorije: za mlade novinare do 30 godina starosti i kratki video.
 
U prvom izdanju Nagrade, lani, sudjelovali su novinari iz čak 119 zemalja, a 8 autora je prijavilo svoje radove iz Hrvatske. Podsjećamo, Drago Sopta, fotoreporter HNS-a, osvojio je četvrto mjesto u konkurenciji najboljih svjetskih sportskih fotografija s fotografijom Šime Vrsaljka kako leži na hrvatskoj zastavi.
 
Svečanost proglašenja najboljih održat će se u veljači 2020., na sličan način kako je to bilo i ove godine, u Lausanni, svjetskom gradu sporta. Grad domaćin svečanosti 2020. još se ne zna.
 
U kategoriju za nagrade ulaze svi novinarski radovi nastali između 18. rujna 2018. i 7. listopada 2019. Sudjelovanje je besplatno, a fond nagrada veći je od 100 tisuća dolara, odnosno pobjednik u svakoj kategoriji dobija 8.000 dolara, dok drugoplasirani ide kući s 3.000, a trećeplasirani s 2.000 dolara.
 
Jedino mladi novinari u svojoj kategoriji dobijaju jedinstvenu nagradu – plaćen put i boravak na velikom sportskom događaju.
 
Kategorije u kojima se možete prijaviti su:
FOTOGRAFIJA – AKCIJA
FOTOGRAFIJA – GALERIJA (PORTFOLIO)
PISANO NOVINARSTVO – KOLUMNA
PISANO NOVINARSTVO – PRIČA
AUDIO (REPORTAŽA, INTERVJU, KOMENTAR ...)
VIDEO – PROFIL SPORTAŠA
VIDEO – DOKUMENTARNI FILM
VIDEO – KRATKA FORMA (DO 10 MIN)
MLADI NOVINARI – NAJBOLJA FOTOGRAFIJA
MLADI NOVINARI – NAJBOLJI PISANI ČLANAK
MLADI NOVINARI – NAJBOLJI AUDIO ILI VIDEO URADAK
 
Našli ste se u ponudi? Imate već nešto za ponuditi? Super, šaljite! Natječaj je tek 16. travnja otvoren, a prijave se zatvaraju 7. listopada!