Tomislav Židak uskoro bi mogao dobiti svoj prilaz u Gradu Zagrebu. Prijedlog o imenovanju prilaza Tomislava Židaka bio je na dnevnome redu 12.sjednice Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Grada Zagreba, održane u Staroj gradskoj vijećnici 17. lipnja, pod predsjedanjem prof.dr.sc. Ane Stavljenić-Rukavine.
 
Procedura zahtjeva da se prvo ime Tomislava Židaka uvede u Fond imena, s kojima Odbor raspolaže, a potom da se raspravlja o konkretnom prijedlogu. Na sjednici je nakon kraćeg obrazloženja predsjednika HZSN, Jure Ozmeca, prijedlog jednoglasno prihvaćen, Tomislav Židak ušao je u Fond imena Grada Zagreba. 
 
Hrvatski zbor sportskih novinara predložio je da se neimenovani prilaz koji vodi od južnog okretišta tramvaja ispod stadiona u Maksimiru prema zapadnoj tribini stadiona preimenuje u Prilaz Tomislava Židaka. S time se, neposredno nakon Židakove smrti, složio i gradonačelnik Bandić. Trenutačno je u njemu jedino bazen Svetice, s adresom Divka Budaka 21, dakle ulice koja je paralelna s prilazom, pa se preporuke Odbora da se ne mijenjaju postojeća imena ulica zbog promjena podataka stanovnika u njima ovdje neće uzimati u obzir. Prilaz ionako nema svoje ime, a njime je Židak tko zna koliko tisuća puta prolazio prema svojem najdražem stadionu i klubu, osmišljavajući rečenice koje su čitatelji Sportskih i Jutarnjeg s nestrpljenjem očekivali, čitali i prepričavali. Dobije li vjerojatnom promjenom i bazen novu adresu, bit će to samo potvrda široke sportske obrazovanosti i ljubavi prema sportu našeg Žike, koji je i s drugih sportova, ne samo nogometa, a posebno s olimpijskih igara izvještavao punim žarom, precizno detektirajući sve detalje događaja na kojem se nalazio. Djelatnici Katastra Grada Zagreba već su provjerili bitne pretpostavke za imenovanje neimenovanog prilaza kod stadiona u Maksimiru i složili se da je ime Tomislava Židaka na istome i te kako moguće. Sad je još samo čeka potvrda Vijeća Gradske četvrti i dakako - konačna odluka Odbora.
 
Na sjednici su u Fond imena ušla i imena Petar Stipetić, Nelson Mandela, Vijeće Europe i Željko Malnar, izglasano je imenovanje Parka Ivana Šretera, a ostali su prijedlozi za imenovanje ili preimenovanje odbijeni.
 
Izvor HZSN