Ono o čemu se pisalo tijekom jučerašnjeg dana, danas je dobilo i svoju službenu potvrdu - Darijo Srna okončao je igračku karijeru. Potvrdio je to legendarni Vatreni na početku press konferencije koja se održala u Kijevu.
 
Srna će i dalje ostati vezan uz nogomet, ali imat će jednu novu ulogu. Kao što smo već i jučer otkrili, bivši kapetan hrvatske reprezentacije od sada će biti pomoćni trener Luisu Castru. 
 
- Htio bih zahvaliti ovim putem svojim roditeljima, braći, supruzi, djeci i ljudima koji su bili uz mene cijelu moju karijeru. Bez njih bi bilo jako teško napraviti ovo što sam ja napravio. Ponosan sam na sve njih, ponosan sam na sebe. U svom životu ništa ne bih mijenjao. Zahvaljujem se svim trenerima koji su me vodili kroz karijeru. Svatko od njih je dao svoj doprinos u mojem razvoju. Bilo je lijepih, ali bilo je ružnih trenutaka. No, to je sve dio života. Ponosan sam na sve. Vratio sam se kući, vratio sam se u svoj Šahtar kojem ću pokušati pomoći na drugoj funkciji - poručio je Srna na početku press konferencije.
 
Srna je aktualni rekorder po broju nastupa za Hrvatsku (134 utakmice, od toga 68 kao kapetan!), puna je dva desetljeća u profesionalnom nogometu, a u karijeri je promijenio samo tri kluba - Hajduk, Šahtar i Cagliari.
 
U klubu iz Donjecka već je kao igrač proveo čak 15 godina. Bio je ljubimac navijača i klupskoga predsjednika Rinata Ahmetova, klupski rekorder u broju odigranih utakmica (536 u svim natjecanjima, zabio je 49 golova i osvojio čak 26 trofeja!) Bio je jedan od ključnih nogometaša momčadi koja je ostavila trag u europskim klupskim natjecanjima (osvajanje Kupa UEFA-e 2009. godine), neprijeporno jedna od najvećih klupskih legendi, o čemu govori i podatak da je ukrajinski klub prvi put u svojoj povijesti “umirovio” dres s nekim brojem - nitko, naime, u Šahtaru više nikad neće odjenuti majicu s brojem 33, sa Srninim brojem ...
 
 IZVOR Sportske novosti FOTO  REUTERS/Gleb Garanich; Getty