Obilježena je 20. obljetnica  izlaženja časopisa Olimp, čiji je glavni urednik Ante Drpić, a u kojem, između ostalih, surađuje i velik broj istaknutih novinara, književnika i doktora znanosti.
 
Članovi uredništva Olimpa jesu: Siniša Krajač, Danira Bilić, Saša Ceraj, Ana Popovčić, Gordana Gaćeša, Nenad Ivanković, Radica Jurkin, Vinko Knežević i Jura Ozmec.
 
Glavni urednik Ante Drpić osvrnuo se na 71. broj Olimpa istaknuvši da su u časopisu trag ostavili mnogi autori, napisane mnoge stranice i zabilježeni najznačajniji trenuci hrvatskog sporta. 
 
Među čestitarima su bili uzvanici Grada Velike Gorice i čelni ljudi Hrvatskog olimpijskog odbora, a predsjednik Mateša je dao potporu u održavanju tradicije izlaženja tiskovine i nada se uskoro i 100-tom broju.
 
SVEČARSKI BROJ 
 
Naslovnica 71. broja časopisa Olimp u znaku je broja 20 i već se njezinim sadržajem otkriva da je riječ o slavljeničkom izdanju kojim se obilježavaju puna dva desetljeća izlaženja tromjesečnika Hrvatskog olimpijskog odbora. Iz istog razloga redovitim prilogom Povijest hrvatskog sporta dominira tema o desetljećima stvaranja Olimpa, iz pera glavnog urednika Ante Drpića. Središnji višeportski događaj svečarskog broja netom su završene Europske igre u Minsku, a u rubrici Olimpijske nade priča je o Ani Viktoriji Puljiz, sjajnoj mladoj džudašici koja bi mogla zabljesnuti i krajem ovoga mjeseca na ljetnom Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u Bakuu.
 
Ponovno je vrlo zanimljiva i rubrika Olimpijske legende jer donosi podsjetnik na nogometnu karijeru Stjepana Deverića, brončanog olimpijca iz Los Angelesa 1984. godine.
 
Ronjenje i podvodni sportovi predstavljeni su u dijelu časopisa koji se bavi nastankom modernog sporta, a u obilju zanimljivosti koje donosi rubrika Od Olimpa do Olimpa nalazi se i osvrt na prvu dodjelu HOO-ove Nagrade Milan Neralić za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini.
 
U rubrici Znanost i sport može se saznati kako je Olimp u svojoj dvadesetogodišnjoj povijesti uspio zadržati originalnost, stručnost i zanimljivost. Upravo takav je i njegov obljetnički 71. broj ...
 
IZVOR cityportal.hr