Braća Martin i Valent Sinković obranili su u Linzu naslov svjetskih prvaka u dvojcu bez kormilara. U finalu su suvereno odveslali i slavili ispred posada Novog Zelanda i Australije.
 
Samim plasmanom u finale Sinkovići su već osigurali plasman na Olimpijske igre u Tokiju, ali tu nisu imali namjeru stati i dominaciju su potvrdili finalnom utrkom. Na 500 metara imali su već duljinu čamca prednosti ispred Novozelanđana, na 1000 metara ta se prednost i povećala, a njihova pobjeda do kraja nije dolazila u pitanje u nijednom trenutku.
 
Sve to izgleda tako lagano i jednostavno kada veslaju braća Sinković. Martin i Valent odradili su još jednu sjajnu utrku na Svjetskom prvenstvu u Linzu, utrku u kojoj su vodili od početka do kraja, I da, sada je to i službeno, plasirali su se i na Olimpijske igre u Tokiju. Naravno da nitko u to nije sumnjao, u Tokio vodi prvih 11 mjesta, a govorimo o ljudima koji od 2010. znaju isključivo za pobjednička postolja, bilo svjetska, bilo olimpijska. No trebalo je ulaznicu za Olimpijske igre i formalno potvrditi.
 
 Izvor Sportske novosti FOTO Goran Mehkek/CROPIX