Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić danas slavi 34. rođendan. S početkom od 18 sati nastupit će po 124. put u dresu Vatrenih, u kojem je debitirao 2006. godine.
 
Reprezentativna stanka već tradicionalno pada u prvoj polovici rujna, kada je našem kapetanu rođendan, pa mu je proslava u reprezentaciji već postala svojevrsna tradicija.
 
Mnogi se pitaju je li ovo posljednji rođendan koji će Luka Modrić proslaviti na okupljanju reprezentacije? S obzirom na to kako igra, rekli bismo da neće. No s obzirom na to da će nakon Europskog prvenstva, na koje bi se Vatreni trebali plasirati, biti na pragu 35. rođendana, ali i u posljednjoj godini ugovora s Real Madridom (ako ostane), bit će zanimljivo vidjeti hoće li se odlučiti na još jedan kvalifikacijski ciklus u nacionalnom dresu.
 
Modrić bi u slučaju plasmana Hrvatske na Svjetsko prvenstvo u Kataru (zima 2022. godine) imao punih 37 godina, što su ozbiljne igračke godine kada je nogomet u pitanju. Doduše, s obzirom na njegovu fizičku spremu tijekom većeg dijela karijere, ne treba sumnjati u njegovu spremnost za najviše napore i u toj dobi.
 
U svakom slučaju, Modrić večeras u Bakuu lovi novu pobjedu u dresu reprezentacije na svoj rođendan. Samo je jednom u prošlosti baš na svoj rođendan igrao u dresu reprezentacije. Bilo je to 2014. godine u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Malte. Vatreni su slavili s 2:0.
 
Modrić je u dosadašnja 123 nastupa u dresu reprezentacije postigao 14 pogodaka i 19 puta asistirao. Bio je strijelac u svim natjecanjima u kojima je nastupio, osim u Ligi nacija.
 
Ako je ovo njegov zadnji rođendan u reprezentaciji, želimo mu osvajanje tri boda i da dovede Hrvatsku na koračić od plasmana na Europsko prvenstvo.
 
Izvor GOL.hr Foto AFP