Hrvatski zbor sportskih novinara postao je članom Svjetske udruge sportskih novinara (AIPS-a) na Kongresu u Budimpešti, 1992. Upravo zato, lijepo je znati da će i iduće godine Budimpešta biti domaćin 83. Kongresa AIPS-a.
 
To su na sastanku i nakon toga svečanom potpisivanju ugovora zaključili predsjednik AIPS-a, Gianni Merlo i predsjednik Mađarske udruge sportskih novinara, Gyorgy Sollosi. Sve je upriličeno u obliku press konferencije u prostorijama mađarske udruge, na kojoj su uz spomenute predsjednike i kolegicu s mađarske televizije kao moderatora, Zsuzse Csizstu, bili i ministrica sporta u mađarskoj vladi, dr. Tunde Szabo i dekan Kineziološkog fakulteta u Budimpešti, prof. Lajos Mocsai.
 
Puno je toga bilo rečeno o Budimpešti kao dugogodišnjem domu AIPS-a u prošlosti, ali i o odličnim odnosima s udrugama susjednih zemalja, pri čemu je nekoliko puta apostrofirana Hrvatska kao veliki prijatelj. Uostalom, dom mađarskih sportskih novinara pun je podsjetnika na proslavu HZSN-a, odnosno 70. godišnjicu postojanja, kao što posebno mjesto u sobi predsjednika zauzima poklon HZSN-a za 110. godišnjicu mađarske udruge.
 
Važna stvar, koju nitko nije mogao izbjeći, bila je vezana uz još jedan poziv svim sportskim novinarima širom svijeta da se prijave na AIPS Nagrade. Prijave traju do 7.10., na bilo kojem jeziku, bez plaćanja bilo kakve prijave. Nagrade su, ako ste zaboravili: 8000 dolara za prvo mjesto, 3000 dolara za drugo i 2000 dolara za treće u svakoj od 8 kategorija.
 
Lani je Drago Sopta dosegao četvrto mjesto svojom fotografijom sa SP u nogometu. Ima li kandidata i ove godine. 
 
Opširnije: www.aipsawards.com
 
 AIPS Media PHOTO by Maria Pia Beltran/AIPS Media