Tročlano izaslanstvo Hrvatskog boksačkog saveza koje su činili predsjednik Bono Bošnjak, glavni tajnik Marko Marović i čelnik Zagrebačkog boksačkog saveza Nenad Ivanković, boravilo je na prijamu u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) na temu predstojećih boksačkih olimpijskih kvalifikacija.
 
U razgovoru s glavnim tajnikom HOO-a Josipom Čopom i njegovim pomoćnikom za olimpijski program Damirom Šegotom, te direktorom HOO-ovih razvojnih programa Nevenom Šavorom, konstatirano je da HBS mora odlučiti o kandidatu za europske kvalifikacije u ožujku 2020. u Londonu i završne svjetske kvalifikacije u svibnju 2020. u Parizu. O tome bi Savez trebao izvijestiti i Filipa Hrgovića koji je u pismu HBS-u i HOO-u izrazio želju za nastupom na svjetskim kvalifikacijama u svibnju 2020. godine.
 
Budući da bi na londonskim kvalifikacijama, drugi potencijalni hrvatski olimpijac, superteškaš Marko Milun, mogao izboriti normu, otklonio bi Hrgoviću priliku i da pokuša izboriti nastup u Tokiju. Dakle, mogućnost da Milun ide na prve, a Hrgović na druge olimpijske kvalifikacije, sadrži u sebi i potencijalno neprihvatljiv epilog za Hrgovića.
 
Filip Hrgović je temeljem osvojene bronce u Rio de Janeiru 2016. godine na listi olimpijskih top kandidata HOO-a i takav status zajamčen mu je sve do kraja svibnja 2020. godine, dok ne prođe posljednja mogućnost kvalificiranja na OI u Tokiju. Josip Čop, glavni tajnik HOO-a istaknuo je da HOO ne podržava prijedlog, prema kojem bi se dvojica naših teškaša trebala međusobno boriti za status kandidata na olimpijskim kvalifikacijama.
 
Predstavnici HBS-a obećali su usuglasiti stavove s izbornikom Leonardom Pijetrajem po njegovu povratku sa SP-a u Rusiji.
 
 Izvor HINA Foto/Ronald Goršić/CROPIX