Modri su časno pali! City je viša brzina - stalno se kreću, izmjenjuju mjesta, moćniji su u duelima ...- komentar Robert Matteoni, novinar SN.
 
Na Ettihadu se dogodilo sve ono što se moglo očekivati. Uključujući i neefikasnost domaće momčadi, koja zna zapasti u takvu zonu promašivanja niza velikih prilika. Prema svemu viđenom postoji tri vrlo jasna zaključka. 
 
Prvi je taj da je zasluženost domaće pobjede nedvojbena. Drugo da je Manchester City druga klasa kvalitete u odnosu na Modre. Treće da je Dinamo, uz nepreciznost domaćih, ipak zahvaljujući borbenosti i požrtvovnosti u obrani rezultatski dobro prošao.
 
Gledamo li sa natjecateljskog aspekta za Dinamo je ovo bila najlakša utakmica. City je momčad koja će biti nedvojbeno prva u grupi, uvjerljivo, a sve ostale momčadi su više manje sličnih dometa. Zato će slični scenariji biti kad ovdje budu gostovali i Šahtar i Atalanta.
 
Manchester City ima svoju igru bez obzira tko je na drugoj strani. Guardiola traži upravo to, igru, a ne forsiranje ubitačnog ritma. Naravno da mu momčad djeluje u višoj brzini u odnosu na suparnike, ali to je prije svega zato što se njegovi igrači stalno kreću, izmjenjuju mjesta, brzo razigravaju, koriste svaku rupu u suparničkom bloku jer su tehnički jaki. Pored svega toga, da ne bude zabune, Cityevi igrači su i hitri, i fizički vrlo moćni. To se najviše prepozna u duelima. Dolaze prije do lopte, a kada su "na knap", čvršće djeluju u odnosu na suparnika. Kao večeras protiv Dinama.
 
Bjelica se uglavnom logično postavio za takve odnose. Pojačao je blok sa petim braničem, uz tri vezista i dva napadača, od kojih se Oršić vraćao više u obranu. Na početni pritisak domaćih Dinamo je reagirao povlačenjem zadnje linije, što je automatski "povuklo" i prednje igrače u vrlo niski defenzivni blok. Modri su tako bili daleko od suparničkog kaznenog prostora i prepustili su domaćima da se dignu visoko.
 
To je Cityu omogućilo plitku formaciju i kontinuirani pritisak, od kojeg se Dinamo teško oslobađao. Kad bi se i dočepali lopte nisu uspijevali spojiti 2-3 dodavanja i brzo su gubili loptu. Pogotovo što je usamljeni Petković bio nemoćan u okruženju domaćih braniča. Niti je mogao sačuvati loptu, niti je mogao razigravati jer su mu se suigrači vrlo teško stizali priključivati. Kad god bi se digli malo više
 
City je odmah bio još opasniji u praznijim prostorima.
 
Srećom domaći igrači su imali reviju promašaja, pa su Modri uspjeli održati do poluvremena nulu. Objektivno gledano to nije bio realan odraz viđenog. Stalni dojam je bio da gol visi u zraku i da Dinamo ne može izdržati taj stalni dril. To se pokazalo točnim nakon što je Sterling, kojeg je Guardiola uveo u nastavku, odradio svoju golgetersku zadaću.
 
Do kraja se samo jednom dogodilo da je neka akcija Dinama mirisala na veliku šansu. Bila je to kontra koju je poveo Petković, koji je u zoni šuta imao rješenja lijevo i desno gdje su mu utrčavali suigrači, ali je oklijevao i propustio priliku. To je i simbolika ovog dvoboja, u kojem je dominirao suparnik koji igra u višoj brzini, i to još čini tehnički vrlo dobro. Dinamo je časno pao. Dali su sve od sebe, odradili posao i trebaju što prije zaboraviti ovu utakmicu. Ona u kontekstu tehničko-taktičkih i fizičkih pitanja nije sporna. Suparnik je bitno bolji i moćniji.
 
Dinamove ključne borbe čekaju ih u dvobojima sa Šahtarom i Atalantom.
 
 PRENOSIMO Sportske novosti PIŠE Robert Matteoni