Nakon što im je prošle godine izmakla pobjeda u Svjetskom kupu protiv Njemačke ekipe Victorie Bamberg, ove godine kuglačice Mlake izdominirale su na XXXI. po redu Svjetskom kupu te sa 6:2 i 3607:3513 u čunjevima skinule s trona Njemice.
 
Nakon vrhunske igre u polufinalu, sigurnom igrom u finalu su krenula Marina Bašić Palković, Ana Jambrović i Valentina Gal protiv Aline Dollheimer, Corinne Kastner i Ioane Antal.
 
Marina Bašić Palković protiv Dollheimer igrala je na nivo, no iako je izgubila poen 1:3 i sa 568:584 u čunjevima nije bilo razloga za paniku jer Ana Jambrović sa 2:2 i 612:603 protiv Kastenr upisala je poen, a isto tako odlična Valentina Gal koja je sve utakmice odigrala na visokom nivou danas je samo potvrdila svoje odlične rezultate pa je sa 3:1 i sa 615:568 pregazila Antal. 
 
U drugom bloku Anita Mehesez, Mirna Bosak i Milana Pavlic protiv Stefene Bach, Beate Wlodrczyk i Ines Maričić imale su već dva poena prednosti te je na njima samo bilo da potvrde svoju dominaciju, a to su i napravile. 
 
Anita Mehesz protiv Bach sa 3:1 i 620:578 u čunjevima lagano je upisala poen na stranu Mlake, a isto tako i vrhunska Mirna Bosak koja je također sve odigrala na visokom nivou sa 3:1 i 620:585 samo je potvrdila da je ove godine Mlaka na tronu.
 
Jedina koja nije uspjela upisati poen je Milana Pavlic koja iako je 2 seta dobila, nije uspjela srušiti više čunjeva od Maričić pa je sa 595:572 Maričič uzela utješni poen na stranu Victorie Bamberg.
 
Na kraju je Mlaka zlatna, Victoria Bamberg srebna, a broncu su osvojile kuglačice KK Slovan Rosice iz Češke.
 
Pobjednik Svjetskog kupa u muškoj konkurenciji je ekipa SKV Rot-Weiss Zerbst 1999 iz Njemačke, koji su sa 6:2 i 3677:3653 svladali ekipu KK Neumarkt-Imperial Life iz Italije, a bronca je pripala ekipi Szegedi Te iz Mađarske.
 
KUGLAČKI KLUB MERTOJAK OBRANIO TITULU POBJEDNIKA EUROPA KUPA
 
Na Europskom kupu, koji se održao u Varaždinu, kuglači splitskog Mertojaka su sa rezultatom 6:2 pobijedili favoriziranog njemačkog viceprvaka   Staffelsteina te su tako obranili prošlogodišnji naslov pobjedinka Europskog kupa. Tom pobjedom osigurali su ponovni nastup u Ligi prvaka.
 
 IZVORI Riječki sportski svaez, Splitski savez športova