U Novinarskom domu u Zagrebu, u ponedjeljak, 9. prosinca 2019. godine,  održan je 31. Sabor Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) na kojemu je glavna točka dnevnog reda bila usvajanje Financijsk0g plana HZSN-a za 2020. godinu.
 
Prisutni članovi HZSN-a jednoglasno su prihvatili Financijski plan, kao i izbor kolege televizijskog komentatora Slavka Cvitkovića za novog člana Vijeća časti, umjesto Čakovčana Tomice Jakopca. Od sada u Vijeću časti jesu Radica Jurkin, Zoran Kovačević i Slavko Cvitković. 
 
Predsjednik HZSN-a Jura Ozmec informirao je prisutne članove Sabora i o novom Pravilniku o nagradama i priznanjima HZSN-a kojega su članovi Izvršnog odbora HZSN-a usvojili na sjednici koja je prethodila sjednici Saboru. 
 
Izvršni odbor je na svojoj 6. sjednici, osim Pravilnika o nagradama i priznanjima HZSN-a, usvojio termine za dostavu prijedloga za godišnje nagrade i priznanja. Prijedlozi se mogu dostaviti do 17. siječnja 2020. godine, a na 32. Saboru HZSN-a, koji će se održati 24. veljače 2020. u Novinarskom domu u Zagrebu, biti će proglašeni novinarski laureati za 2019. godinu. Članovi Komisije su: Robert Valai, Ivana Lukačić Krajina, Branko Stipković. Lovorko Magdić i Anton Samovojska.
 
Prijedlozi se trebaju dostaviti na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poštom na adresu Hrvatski zbor sportskih novinara, Perkovčeva 2, 10 000 Zagreb, sa naznakom (nagrade i priznanja).
 
Sve potrebne informacije mogu se dobiti i na mobitel 098/247-142 (Marijan Bakić, glavni tajnik).
 
POŠTOVANE KOLEGICE I KOLEGE,
POZIVAMO VAS DA OBNOVITE ČLANSTVO, ILI SE UČLANITE AKO TO VEĆ NISTE, U HZSN I AIPS
 
Podsjećamo vas da je odlukom Izvršnog odbora HZSN-a novi dvogodišnji ciklus izdavanja HZSN iskaznica za 2020/2021. započeo je još 1. listopada 2019.,  jednako kao i u AIPS-u.  Ako se sada učlanite vaša članska iskaznica vrijedit će za period 1. siječnja 2020. do 31. prosinca 2021. godine.
 
Dvogodišnja članarina za HZSN iznosi 200,00 kn, a za AIPS 300,00 kn.
 
Obrazac i podaci o produljenju ili novom članstvu (obavezno je ispuniti i poslati) nalaze se na Internet stranici www.hzsn.hr
 
Pristupnica nalazi se na http://www.hzsn.hr/hr/postaniclan Pristupnica za AIPS nalazi se na adresi www.aipsmedia.com pod Cards …
 
Članarinu za HZSN ili za AIPS uplatiti možete gotovinom, tajnicima HZSN-a ili, najbolje i najbrže, na žiro račun:
Hrvatski zbor sportskih novinara
Perkovčeva 2, Zagreb
OIB: 63374471291
Članarina za HZSN (ili AIPS)
Broj računa HR59 24000081110074755 (Karlovačka banka)
 
Zašto biti član HZSN-a?
* Samo kao član HZSN-a član ste nacionalne strukovne udruge sportskih novinara koja vas preko AIPS-a povezuje sa sportskim novinarima iz cijelog svijeta.
* Samo kao član HZSN-a možete izvještavati s Olimpijskih igara mladih, Svjetskih juniorskih prvenstava u nogometu i sličnih globalnih priredbi (za članove mlađe od 28 godina).
* Samo Kao član HZSN-a možete konkurirati za godišnje novinarske nagrade Hrvatskog zbora sportskih novinara i nagradu AIPS-a.
* Samo kao član HZSN-a možete koristiti pogodnosti naših sponzora i partnera.