Brat i sestra, Domagoj i Valentina Pareglin pobjednici su ovogodišnjeg Svjetskog kupa u disciplini Field samostrela koji je u subotu završen u školskoj sportskoj dvorani u Dubravi, mjestu pokraj Vrbovca, udaljenom 40-ak kilometara od Zagreba.
 
Svoju superiornost u disciplini Field samostrela Valentina i Domagoj potvrdili su još jučer u kvalifikacijama i eliminacijama, kada su u konkurenciji natjecatelja iz Austrije, Bugarske, Češke, Mađarske, Rusije, Turkmenistana i Švicarske ostvarili najbolje rezultate, Valentina 292 krugova, Domagoj 294 krugova, i time izborili plasmane u poluzavršnicu.
 
Plasman u finale Valentina je ostvarila nakon što je u polufinalu pobijedila Ruskinju Lolitu Kočetovu, a u finalu i reprezentativnu kolegicu Mihaelu Oborovečki iz SD Velikog Trgovišća sa 5-1 i osvojila Veliki globus namijenjen sveukupnoj pobjednici Svjetskog kupa. Srebro je osvojila Oborovečki, a broncu Ruskinja Lolita Kočetova.
 
Kod muškaraca prvi je plasman u finale ostvario Domagoj Pereglin nakon što je sa 4-0 nadvisio klupskog kolegu Olivera Morfadina, dok je u drugom polufinalu Rus Artem Popov sa 6-0 pobijedio Josipa Novosela.
 
U  finalu je Domagoj Pereglin sa  6-2 nadvisio Popova i osvajanjem Velikog i malog globusa u muškoj konkurenciji na najljepši način završio natjecanje koje je sjajno organiziralo njegov klub SD Dubrava 1094.
 
U borbi za brončano odličje Josip Novosel, član SD Strijelac iz Kušljeva Sela je sa 5-1 pobijedio Olivera Morfadina iz Dubrave 1094.
 
 Izvor HINA FOTO Bruno Konjevicć/ CROPIX