Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak zahvalio se Poreču, kao gradu sporta koji daje svoj doprinos i pomaže hrvatskom rukometu da ostane u svjetskom vrhu.
 
- Hrvatski rukomet, a posebno muška reprezentacija je od samostalnosti do danas donijela 21 medalju s velikih natjecanja između ostalo i dva olimpijska zlata, jedno svjetsko i dva srebra s europskih prvenstava. Mi smo ponosni na to ali i zahvalni svima, posebno gradovima poput Poreča koji nam pomažu da ostanemo u svjetskom vrhu i gdje se osjećamo kao kod kuće - kazao je Červar dodavši kako je pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom jedna izuzetno izazovna godina. 
 
- Europsko prvenstvo počinje uskoro, u travnju imamo olimpijske kvalifikacije, u lipnju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2021. godine i onda nadam se u srpnju Olimpijske igre. Nije to sve lako izdržati, organizirati, pripremiti. I zato ovi dečki koji su tu, zaslužuju da im se naklonimo do poda. Pazite, naši bundesligaši su igrali posljednji susret 29. prosinca a već na Novu godinu su bili na raspolaganju reprezentaciji. Oni ovdje ne zarađuju novce, već dolaze iz ljubavi prema nacionalnom grbu. To mnogi često puta zaboravljaju - poručio je izbornik Červar.
 
Ustvrdivši kako je Grad Poreč imao odličnu turističku sezonu te kako je samo tijekom Božićnih i novogodišnjih blagdana zabilježen dolazak više od pet tisuća gostiju, porečki gradonačelnik Loris Peršurić izrazio je zadovoljstvo što je HRS prepoznao Poreč kao svoju stalnu bazu za pripreme uoči velikih natjecanja. 
 
- Mi smo grad sporta, a rukomet postaje jedan od naših aduta i zaštitnih znakova. Siguran sam da ćemo znati opravdati ukazano nam povjerenje - poručio je Peršurić dodavši kako ga veseli činjenica što će Poreč tijekom vikenda biti domaćin turniru "Croatia Cup" na kojemu ove godine uz Hrvatsku nastupaju reprezentacije BiH i Katra.
 
U prvom susretu koji je na programu 3. siječnja sastaju se BiH i Katar, u subotu snage će odmjeriti Hrvatska i BiH, a u nedjelju igraju Hrvatska i Katar.
 
 Izvor HINA FOTO Ronald Goršić/CROPIX