Europsko rukometno prvenstvo je pred vratima, a na službenom portalu natjecanja izdvojeno je pet najopasnijih igrača u igri 'jedan na jedan'. Među njima je svoje mjesto našao i naš Luka Cindrić.
 
Rukomet je momčadski sport, ali u svakom sastavu postoje igrači koji svojom kvalitetom čine razliku. Novinari EHF-a koji uređuju stranicu EP-a izabrali su pet najboljih u igri 'jedan na jedan'. U taj elitni krug ušao je i 26-godišnji Luka Cindrić, trenutno igrač Barcelone ...
 
„Luka Cindrić jedan je od najuspješnijih na ovom popisu u pogledu osvojenih trofeja, iako su njegovi uspjesi uglavnom vezani uz klupska natjecanja. Igrač godine po izboru EHF-a bio je dio momčadi Vardara koja je osvojila Ligu prvaka u sezoni 2016/17... Ne samo da je jak u igri jedan na jedan, sa sjajnim prodorima i snažnim udarcem izvana, nego je spreman preuzeti odlučujuću ulogu u završnici...“, dio je teksta o našoj zvijezdi.
 
Inače, u TOP 5 su još Norvežanin Sandor Sagosen (24) kojeg i sa 24 godine smatraju jednim od najboljih, ako ne i najboljim u ovom trenutku na poziciji srednjeg vanjskog, zatim je među odabranima i adut Slovenac Miha Zarabec, pa Španjolac Alex Dujšebajev, a na listi je i jedno za mnoge iznenađujuće ime Nizozemac Luc Steins, dečko koji igra u Toulouseu, ima 24 godine, a visok je tek 1,73 ...
 
„Njegova sposobnost čitanja igre je ključno oružje, jer lako pronalazi rupe koje može probiti...“, napisali su na službenom portalu Eura o Nizozemcu.
 
PRENOSIMO https://www.tportal.hr FOTO Igor Kralj/PIXSELL