Hrvatska bi u Melbourneu mogla imati još jednog predstavnika u muškoj konkurenciji. Viktor Galović u 2. kolu kvalifikacija, u petak, igra protiv Rusa Jevgenija Donskoja, 106. tenisača svijeta - piše Danijel Vukušić, HINA.
 
Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić će prvi grand slam turnir sezone Australian Open otvoriti protiv Amerikanca Sama Querreya, dok će Marin Čilić za suparnika imati Francuza Corentina Mouteta, a Ivo Karlović Kanađanina Vaseka Pospisila. Hrvatska bi na Australian Openu mogla imati još jednog predstavnika u muškoj konkurenciji, a to je Viktor Galović koji u petak u drugom kolu kvalifikacija igra protiv Rusa Jevgenija Donskoja, 106. tenisača svijeta. Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić će prolaz u drugo kolo Australian Opena potražiti protiv Amerikanke Christine McHale, a Donna Vekić protiv Ruskinje Marije Šarapove.
 
Ćorić je s iskusnim Querreyem, 45. na ATP ljestvici, do sada igrao jednom i pobijedio ga je. Čilića čeka Francuz Corentin Moutet, 70. tenisač svijeta, protiv kojeg do sada nije igrao ni jednom. Veteran Ivo Karlović će u prvom kolu za suparnika imati Kanađanina Vaseka Pospisila (ATP-146.) koji ga je u dosadašnjih pet međusobnih ogleda pobijedio četiri puta.
 
U ženskoj konkurenciji Petra Martić će drugo kolo pokušati dosegnuti preko Amerikanke Christine McHale, 81. na WTA ljestvici, koju je u dosadašnja dva međusobna ogleda dobila jednom. Donna Vekić će za suparnicu u prvom kolu Australian Opena imati nekadašnju prvu tenisačicu svijeta Ruskinju Mariju Šarapovu, trenutačno 146. na WTA ljestvici s kojom je do sada igrala jednom i izgubila.
 
Prva tenisačica svijeta Ashley Barty će u prvom kolu na Ukrajinku Lesiu Curenko, a prvi tenisač svijeta Španjolac Rafa Nadal će za suparnika u prvom kolu imati bolivijskog tenisača Hugoa Delliena. Prošlogodišnja osvajačica naslova Japanka Naomi Osaka će u obranu naslova krenuti protiv Čehinje Marie Bouzkove, a prošlogodišnji osvajač Novak Đoković protiv Nijemca Jana-Lennarda Struffa. 
 
Australian Open počinje 20. siječnja, a traje do 4. veljače 2020.
 
 Izvor HINA FOTO DPA/Reuters/Pixsell