Hrvatska rukometna reprezentacija u polufinalu Europskog prvenstva igrat će protiv Norveške, dok će u drugom polufinalu snage odmjeriti Španjolska i Slovenija.
 
- Nismo pobijedili, nismo izgubili, ali smo još jednom pokazali karakter. Sada imamo dvije utakmice i sada se moramo baciti na glavu - kazao je kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak nakon neodlučenog ishoda protiv Španjolske (22:22) nakon kojeg Hrvatska kao drugoplasirana odlazi u polufinale europskog prvenstva.
 
Norveška je u odlučujućem susretu za prvo mjesto u skupini II pobijedila Sloveniju s 33:30 i do polufinala je stigla sa svih sedam pobjeda. 
 
Norvežani su prije utakmice imali dva boda više od Slovenije i sve osim poraza im je donosilo prvo mjesto u skupini i ogled protiv Hrvatske. Sloveniju je samo pobjeda vodila na vrh ljestvice no za Slovence se najvažnije dogodilo u susretu između Portugala i Mađarske. Portugal je slavio s 34:26 i tako izbacio Mađare iz utrke za polufinale, a Sloveniju gurnuo u borbu za medalje.
 
U prvom polufinalnom susretu u petak u 18.00 sati u Stockholmu igrat će Španjolska i Slovenija, dok će Hrvatska u 20.30 igrati protiv Norveške.
 
Susret za broncu je u subotu (18.30), dok je finale u nedjelju u 16.30 sati.
 
 PRENOSIMO Direktno.hr FOTO/Epa