Hrvatski sport proživljava sjajne trenutke. Rukometaši i vaterpolisti su izborili polufinalne utakmice, a obje će se utakmice igrati u petak – piše Dean Bauer, novinar SN.
 
Prvi će na borilište izaći rukometaši. Njihova je polufinalna utakmica protiv Norveške na rasporedu ipak u 18 sati, a nakon Graza i Beča 'Kauboji' se sele u Stockholm gdje se igra završnica ovog natjecanja.
 
Druga polufinalna utakmica, ona između Španjolske i Slovenije igra se s početkom u 20:30. Tu je EHF izašao u susret Norvežanima koji su, kao jedan od domaćina prvenstva, tražili da se njihova utakmica igra u terminu od 18 sati iako je prvotno bilo najavljeno da će ovaj par biti drugi na programu.
 
Ako se izabranici Line Červara plasiraju u finale, za zlato će igrati u nedjelju s početkom u 16:30, a ako pak bude borba za brončanu medalju utakmica će se igrati u subotu s početkom u 18:30.
 
Što se vaterpolista tiče, neposredno po okončanju četvrtfinalnog dana, mađarska je televizija od LEN-a zatražila promjenu termina svojeg polufinala s Crnogorcima u petak, s planiranih 17:30 na 19:00 sati. Prema rasporedu, Hrvatska - Španjolska imaju termin u 19:00 sati, a kako doznajemo HTV ne želi odustati od tog termina jer je on i nama u Hrvatskoj, a ne samo Mađarima "elitan".
 
Tu je malo nedosljedna i LEN jer se jako dobro zna da u polufinalu i finalu svakog velikog natjecanja više nema promjene satnice i rasporeda igranja. Doduše, LEN je i sada, kako neslužbeno doznajemo stava da promjene može biti, ali samo ako se dvije TV kuće, iz Hrvatske i Mađarske usuglase.
 
Dok su promjene satnice za polufinala moguće, finalni dan je 'fiskiran'. Tako će 'Barakude' svoju posljednju utakmicu igrati u nedjelju – ako budu u finalu, igrat će u 19:00 dok je utakmica za treće mjesto na rasporedu u 17:30.
 
 PRENOSIMO Sportske novosti FOTO/arhiva SN