Hrvatska rukometna reprezentacija nakon dva produžetka uspjela je pobijedili Norvešku 29:28 te nakon 10 godina ući u finale Eura. Tako će u nedjelju od 16.30 sati imati priliku loviti jedino zlato koje joj nedostaje.
 
Pivot hrvatske rukometne reprezentacije 34-godišnji Željko Musa, pogodio je najvažniji udarac u karijeri i osigurao plasman svoje reprezentacije u finale Europskog prvenstva nakon deset godina.
 
Bilo je napeto, neizvjesno, dramatično. Igrala su se čak dva produžetka, a Željko Musa u svom jedinom pokušaju udarca na suparnički gol bio je smiren. Defanzivac njemačkog Magdeburga tako je postao heroj, a nakon pobjede jasno je poručio. 
 
- Moramo preuzeti odgovornost, nositi do kraja, tek u nedjelju spavamo s medaljom, ali nismo zadovoljni. Došli smo pobjeđivati svaku slijedeću utakmicu. A ta slijedeća je za zlato. Domagoj je narodni heroj, svaka mu čast, pod grčevima igrati 5-1 u obrani a onda i sudjelovati u napadu. Cijeloj momčadi treba skinuti kapu, to je bilo za Hrvatsku, navijače, za sve nas, sigurno je da nećemo stati na tome. Jedan veliki uspjeh - jasno je rekao Musa odmah nakon utakmice pred kamerom RTL-a.
 
Hrvatska je svoja dva finala igrala na Eurima s Linom Červarom na klupi 2008. i 2010. godine.
 
 PRENOSIMO t-portal FOTO Ante Čizmić/CROPIX